≫ 

Milojević otkrio Šveđanima kako je došao u Zvezdu: "To nije bila opcija sve do prvog poziva"

Novi trener Zvezde ističe da je želeo da preuzme klub sa Marakane, ali za pet do 10 godina i da je poziv došao iznenada

  • 8
Miloš Milojević

Foto: Marko Jovanović

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević, dao je intervju za sajt https fotbollskanalen.se, gde je pričao o svom odlasku iz Malmea, ali i dolasku u Crvenu zvezdu, gde je otkrio da ga je prvo pozvao Dejan Stanković, a potom i Zvezdan Terzić.

Kako je rekao očekivao je da bude trener Zvezde, ali za pet do 10 godina, ali da je bio spreman da prihvati izazov.

- Zvali su me kada sam se odmarao na Ribersborgstrandenu. To nije bila opcija sve do prvog poziva Dejana Stankovića, a potom i direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

-  Nije bilo planirano ili nešto na šta sam ja bio spreman. Ali u životu imate dva izbora, ili skočite u voz i vidite kako ćete uspeti da ga kontrolišete ili okrenete glavu i kažete "neću". Ja sam više za prihvatanje izazova.

- Dejan i ja smo u redovnom kontaktu od kada sam prvi put napustio Crvenu zvezdu. Ali nikada nismo razgovarali o tome da preuzmem ekipu od njega. To nije bio cilj, niti sam ja želeo da nasledim Dejana. Želeo sam da postanem trener Crvene zvezde za pet do deset godina - opisao je Milojević.

Miloš Milojević, Dejan Stanković

Foto: FK Crvena zvezda

On je otkrio Šveđanima da je pritisak u Zvezdi drugačiji u odnosu na Švedsku.

- Druga vrsta pritiska u odnosu na Švedsku. Druga je kultura i drugačije emocije. Crvena zvezda je najveći klub na Balkanu, a svi znamo koliko su strastveni fudbaleri sa Balkana. Cilj je da se pobedi u svakom takmičenju. Znam da zvuči smešno, ali ako bi se Zvezda suočila sa timom sastavljenim od najboljih svetskih igrača, naš cilj bi bio isti. Bilo ne neoprostivo da izgubimo taj meč. Sjajno je vratiti se u Zvezdu, ali je velika odgovornost voditi ovako veliki klub.

Upitan je i o tome kako je došlo do saradnje sa Pojom Asbagijem, koga je Milojević doveo kao pomoćnika.

- Bio je srećan kada je čuo za interesovanje Crvene zvezde. Objasnio sam mu tačno šta očekujem od njega. Bio je jako uzbuđen što dolazi u Srbiju. Savršeno funkcionišemo. Zajedno možemo daleko da doguramo. I da pomognemo jedan drugom da postanemo bolji treneri.

O otkazu u Malmeu

Miloš Milojević novi trener fudbalera Crvene zvezde

Foto: MN Press

Milojević ističe da nije razumeo odluku kluba da ga otpusti, ali da je poštovao.

- Kada je Malme odlučio da me otpusti dobio sam objašnjenje od sportskog direktora da je osnovni razlog nestabilnost rezultata. Iskreno, nisam razumeo tu odluku. Posebno, što plasman u Ligu šampiona nije bio osnovni cilj, a postojala je mogućnost da se plasiramo u Ligu Evrople ili Ligu Konferencija.

- Bila je velika privilegija doneti trofej u Malme posle 32 godine. Pričam o trofeju Kupa. Veoma sam ponosan na igrače koji su to uspeli i zahvalan na pomoći koju sam dobio od svih u klubu. To apsolutno nije bio negativan trend, jer smo imali tri pobede u prvenstvu. Verovao sam da možemo da savladamo i sledeću prepreku u Evropi.

- To je savremeni svet fudbala i ponekada nema dobrog objašnjenja. Ne mogu to da objasnim, mada sam imao veliko poštovanje prema odluci kluba.

- Srećan sam što su igrači želeli da ostanem, ali veliki klubovi poput Malmea ne donose teške odluke ne osnovu želja igrača. Ubeđen sam da su igrači verovali da ćemo zajedno da osvojimo prvenstvo. Igrači i treneri žive od uspeha. Igrači su se poneli krajnje profesionalno. To sam im i rekao kada sam ih poslednji put video i zahvalio im se na svemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brooka

    22. septembar 2022 | 13:33

    Nadam se da ćeš i ovde dobiti otkaz...brže nego u Hamarbiju i Malmeu

  • Stanko

    22. septembar 2022 | 14:42

    Bolje da nisi. Prijatelju ovo je zvezda evropski i svetski samion ti si zalutao negde

  • Deki

    22. septembar 2022 | 15:23

    Bolje da nije dosao. Nije on za Zvezdu. Igra sa njim je katastrofalna. Mozda si ti za nekog treceligasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA