≫ 

SAZNAJEMO! I posle Ivice-Ivica: Kralj novi sportski direktor Partizana

Čeka se samo zvanična potvrda iz Humske

  • 51
Ivica Kralj Foto: MN Press

Stolicu sportskog direktora Partizana, upražnjenu posle nedavne ostavke Ivice Ilieva, popuniće dosadašnji šef skauting službe i legenda crno-belih – Ivica Kralj, koga će Skupština, odnosno Upravni odbor kluba iz Humske postaviti na pomenutu funkciju i dati mu odrešene ruke na čelu sportskog sektora, saznaje Telegraf.

To je nekako bio i logičan sled okolnosti, s obzirom na činjenicu da je Kralj već “u sistemu” Partizana, pošto se marta 2021. godine posle 14 godina vratio u Humsku i to kao koordinator u sportskom sektoru, ali i šef skauting službe, jednako učestvujući u aktivnostima prvog tima i Omladinske škole crno-belih.

Odlaskom Ilieva, krajem jula, pomenuta pozicija sportskog direktora je ostala bez šefa, pa su završetak prelaznog roka, zajedničkim snagama, kraju priveli skauti, trener Gordan Petrić, posle smene Ilije Stolice, i generalni direktor Miloš Vazura.

Video: Petrić sumirao dosadašnji rad u Partizanu: Da li ćemo osvojiti titulu zavisi i od nas i Zvezde

Kralj će u budućnosti preuzeti ulogu prethodnika na čelu sportskog sektora i u saradnji sa pomenutim skautima prvog tima – Dejanom Rusmirom, Slađanom Šćepovićem, Zvonkom Popovićem, Aco Trifunovićem, Radetom Zaladom, Vladom Čapljićem, Predragom Jušićem, Zvonkom Živkovićem i Ilijom Zavišićem briniti o igračkom kadru i sportskim pitanjima u Partizanu.

Podsetimo, pomenuta funkcija je ostala bez prvog čoveka posle ostavke Ivice Ilieva, koji je krajem jula želeo da smeni Iliju Stolicu zbog očajnih igara i rezultata tima, ali se tome usprotivio predsednik Milorad Vučelić, stavši na stranu trenera, koga je inače sam i imenovao.

Iliev je otišao iz kluba, Stolica ostao i dodatno unakazio ekipu dopustivši najvećem rivalu da ode na sedam bodova prednosti i eliminacijom od kiparskog AEK-a iz Larnake, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Video: Ivica Kralj o Njukaslu: Neki su tamo otišli na ekskurziju, nisu verovali u podvig

Dva mandata u Humskoj

Ivica Kralj je rođen 26. marta 1973. godine u Kotoru. a odrastao u Tivtu, gde je i počeo da se bavi fudbalom u Arsenalu iz Tivta, u kome ga je još u omladinskim kategorijama i zapazio Partizan.

Nije se odmah nametnuo među crno-belima, već je poslat na kaljenje u upravo u Arsenal, pa Jastrebac iz Niša, potom u Zvezdaru.

Za Partizan je debitovao u sezoni 1995/96. i uskoro postaje standardni golman crno-belih, čije je boje branio sve do jeseni 1998. godine i u tom periodu osvajio dve titule prvaka (1995/96. i 1996/97) i jedan kup (1997/98). Naredna destinacija je bio portugalski Porto. ali tamo ne uspeva da se izbori za značajniju ulogu, pa kraće vreme brani na pozajmici u Radničkom iz Kragujevca. U sezoni 1999/00. potpisuje za holandski PSV Ajndhoven, no, ni tu ne dolazi do punog izražaja, pa u sezoni 2000/01. kao pozajmljeni igrač vraća u Partizan, koji ga je 2003. godine i definitivno otkupio.

Drugi mandat u Humskoj će potrajati pet godina, u njemu sa Partizanom osvaja još jedan nacionalni šampionat (2004/05), ali je taj period će ipak najviše ostati upamćen po plasmanu kluba u Ligu šampiona i Kraljevoj brilijantnoj roli protiv Njuksala, u leto 2003. godine, koja ga je do dan danas svrstala među miljenike navijača.

Ostao je u Partizanu do leta 2007. godine, da bi se potom obreo u russkom Rostovu, a godinu dana kasnije i u Spartaku iz Trnave, gde završava karijeru.

Što se reprezentacije tiče, Kralj je predstavljao SR Jugoslaviju na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj i UEFA Euro 2000. u Belgiji i Holandiji.

Posle igračke karijere, bio je član rukovodećih struktura FSS, a zatim i predsednik fudbalskog kluba Mačve iz Šapca, koji se u tom periodu plasirao u elitni rang takmičenja u Srbiji.

Video: Iliev o dolasku Stolice garantovao: Fudbalska Srbija je prezadovoljna, uneo je revoluciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA