≫ 

Fudbalski klub Partizan istupa iz JSD

Crno-beli su se oglasili saopštenjem

  • 73
FK Partizan Foto: FK Partizan

Fudbalski klub Partizan je danas održao Skupštinu kluba, drugu u samo nekoliko meseci, na kojoj su, pored imenovanja Ivice Kralja na mesto sportskog direktora donete i neke teške odluke. To se pre svega odnosi na nedavno previranje oko Jugoslovenskog sportskog društva, gde su se za vlast borili predsednici fudbalske i košarkaske sekcije - Milorad Vučelić i Ostoja Mijailovića, a koje za posledice ima radikalnu odluku "fudbala" da napusti Sportsko društvo, tvrdeći da je oponent iz "košarke" na čelo došao nelegitimnim putem.

Saopštenje fudbalskog kluba Partizan prenosimo u celosti:

- Fudbalski klub Partizan, kao član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan oštro osuđuje nezapamćen protivzakonit pritisak koji je pre sednice vršen na pojedine delegate u Skupštini JSD Partizan i zahteva da nadležni organi odmah preduzmu mere iz svoje nadležnosti.

Fudbalski klub Partizan, kao član JSD Partizan, osuđuje, ne prihvata i ne može da prihvati nezakonito i nestatutarno ponašanje predsednika košarkaškog kluba O.M. u Skupštini JSD Partizan.

Fudbalski klub Partizan, kao član JSD Partizan, insistira da se izborni proces u JSD Partizan održi u svemu na način propisan aktima JSD Partizan, i ističe da odluke „donete“ od grupe predstavnika određenog broja članova JSD ’’Partizan’’, nisu u skladu sa aktima JSD Partizan.

FK Partizan pruža punu podršku regularno izabranom rukovodstvu i upravi JSD Partizan u prevazilaženju nastale situacije i uspostavljanju zakonitog rada u JSD Partizan i u potpunosti je saglasan sa svim zakonom preduzetim koracima ostvarenim u vidu pokretanja svih odgovarajućih pravnih postupaka – podnošenja krivičnih prijava, tužbe za poništaj nezakonite i nestatutarne odluke nadležnom sudu i žalbe na rešenje Agencije za privredne registre.

Fudbalski klub Partizan je dužan da u svom radu dosledno poštuje zakonske norme, te se samim tim ne može povinovati nezakonitim odlukama nelegitimne i nezakonite navodno izabrane „nove“ uprave JSD Partizan, naročito ako su iste suprotne pravima obavezama i interesima članova FK Partizan.

Skupština FK Partizan, kao najviši organ Kluba donela je odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan.

Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD Partizan, bez održavanja nove sednice skupštine JSD Partizan i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD Partizan bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba Partizan kao člana JSD Partizan.

Skupština FK Partizan’pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i medjunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje Kluba.

Video: Vučelić: Sve skupštine danas održane su nelegalne, nelegitimne i protivne statutu JSD

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    22. septembar 2022 | 20:30

    Istupili da ih ovi ne bi najurili 😂😂😂 na sve su spremni samo da ostanu na čelu fk

  • Pp

    22. septembar 2022 | 20:07

    Vreme je da JSD Partizan završi kao i država čije je SD. Da se ugasi i zatre i poslednji trag jugoslovenstva koje je toliko zla učinilo Srbima i Srbiji. Da svi koji su učestvovali u stvaranje tog neprirodnog zla završe na smetlištu istorije gde im je mesto.

  • Vukodlak

    22. septembar 2022 | 21:08

    Auuuuuu,JSD -partizan ,bruka. Pa ovi jos spavaju u jugoslovenstvu. Bruka za celu SRBIJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA