Hrvatska blizu finalnog turnira Lige nacija: Na Maksimiru pali i Danci, sada je sve u rukama naših komšija!

Francuska je slavila protiv Austrije i "skočila" na treće mesto, bez šanse da sustigne Modre

  • 13
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Hrvatska - Španija Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Hrvatske savladali su Dansku u petoj rundi grupne faze Divizije A u Ligi nacija, čime su došli u situaciju da pred poslednje kolo sami odlučuju o svojoj sudbini odlaska na završni turnir - 2:1 (0:0).

Naime, njima je sada dovoljno samo da Danska ne pobedi protiv Francuske u poslednjem kolu (u slučaju da se desi neuspeh Hrvatske na gostovanju Austriji), dok bi trijumf naših zapadnih komšija značio sigurno prvo mesto u grupi na kraju ove faze takmičenja.

Da situacija bude takva pred poslednju rundu, postarali su se večeras Francuzi i Hrvati. Krenućemo od dešavanja sa "Maksimira" gde je prvo poluvreme bilo prilično mirno, da bi već od starta drugog bila viđena ogromna bura koja je rezultovala pogotkom Sose koji je iz sve snage šutirao posle odbijene lopte i poslao loptu u prazan deo mreže.

Čuvala je Hrvatska taj rezultat sve do nekih 15 minuta pred kraj, tačnije do 77. minuta kada je Kristijan Eriksen pokazao zbog čega je majstor i ponovo pogodio sa ogromne udaljenosti. Bio je to fenomenalan gol koji je utišao naše zapadne komšije, ali ispostaviće se samo nakratko.

Jer već u 79. minutu je Hrvatska ponovo došla do prednosti. Lovro Majer se ušunjao kroz odbranu Danske, a potom šutirao vrlo precizno u donji desni ugao za konačan rezultat ove utakmice.

Francuska je istovremeno na svom terenu golovima Embapea u 56. minutu i Žirua u 65. minutu stigla do vredne pobede kojom se pomerila sa poslednjeg mesta i tu smestila upravo današnjeg rivala - Austriju.

Standings provided by SofaScore

U Grupi 4 viđene su pobede favorita - Holandije protiv Poljske u gostima (2:0) i Belgije nad Velsom kod kuće (2:1), nakon čega je jasno da će susret ova dva tima u poslednjem kolu odlučivati o prvoplasiranom timu, a Đavolima je potrebna pobeda od tri ili više golova razlike u gostima.

Standings provided by SofaScore

U Ligi C viđena su tri pomalo iznenađujuća rezultata - Azerbejdžan je šokirao Slovake u nadoknadi vremena u Trnavi (1:2), Turska i Luksemburg su remizirali (3:3), baš kao i Litvanija i Farska Ostrva (1:1), dok je Kazahstan ranije danas savladao Beloruse (2:1).

Video: Vlahović: Važno je da Srbija pobedi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    22. septembar 2022 | 23:05

    nema sta futbalska sila su komsije!neznas koji im je bolji tim..a ili b..svaka cast!

  • Aca

    22. septembar 2022 | 23:11

    Danci su hrvatima redovite mušterije

  • mile

    23. septembar 2022 | 09:40

    pa toliko su jaki da je licilo kao da su igrali protiv andore!komsije svaka cast!kapa do poda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA