Dan kada je Savo Milošević "bocnuo loptu" i šokirao Brazilce

A reprezentacija poslednji put ostala neporažena u međusobnom duelu

  • 0
Fudbalska reprezentacija Jugoslavije Printskrin: Youtube/sp1873

Na današnji, pre 24 godine, fudbalska reprezentacija Jugoslavije odigrala je svoj psoeldnji meč u kom nije izgubila od selekcije Brazila!

Tog 23. septembra 1998. godine Plavi su odigrali prijateljski meč u Brazilu koji je završen rezultatom 1:1. Naša reprezentacija je povela u 8. minutu, i to posle sjajnog loba koji je kreirao Savo Milošević.

Međutim, samo 10-ak minuta kasnije Brazilci su izjednačili preko Marselinja kom je to bio jedan od tri meča koji je odigrao za nacionalni tim. Vredi pomenuti i da je Jugoslavija od 55. igrača sa igračem manje zbog drugog žutog Nenada Grozdića.

Za Jugoslaviju su tada igrali: Ivica Kralj, Nenad Sakić, Goran Đorović, Slaviša Jokanović, Morislav Đukić, Nenad Grozdić, Jovan Stanković, Zoran Njeguš, Predrag Mijatović, Dejan Rambo Petković, Savo Milošević, Dragan Žilić, Albert Nađ, Darko KovačevićSaša Ćurčić, Nikola Lazetić i Dragan Šarac.

Posle te utakmice, naš nacionalni tim je još tri puta igrao sa Brazilom. U prijateljskoj utakmici 2002. smo poraženi sa 1:0, zatim 2014. identičnom rezultatom, dok je Brazil 2018. na SP slavio sa 2:0. Zanimljivo, ove dve selekcije su i sada u grupi na SP u Kataru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA