≫ 

Silna Srbija: Het-trik Mitrovića i "lepotica" Lukića za pad Švedske na Marakani, Orlovi u Oslu lete ka eliti!

Lepa noć u Beogradu

Fudbal Srbija - Švedska

Foto: Marko Jovanović

Ofanzivna rapsodija Orlova! Fudbalska reprezentacija Srbije prikazala je jednu ultra napadačku igru u petom kolu grupe 4 Lige nacija i savladala selekciju Švedske sa 4:1, a glavni junak priče bio je Aleksandar Mitrović koji je sa tri gola zakopao sve nade Skandinavaca u Beogradu, a sve to ulepšao Saša Lukić sa fenomenalnim pogotkom izvan šesnaesterca.

Teško da neko pamti ovoliko dobru igru Srbije u gornjem delu terena, pa ostaje opravdana nada da će Orlovi ponoviti ovakvu igru i u utorak kada budu gostovali Norveškoj gde moraju slaviti ukoliko misle naredne godine da igraju u elitnoj diviziji Lige nacija.

Čim su svi ugledali da će Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović od samog starta biti na terenu, a pritom da igramo sa tri štopera, jasno je bilo da ćemo gledati ofanzivnu srpsku selekciju.

To se i videlo od prvog minuta, jer su se ređale šanse, i to kakve. Prvo je Mitrović kasnio milimetre da ubaci loptu u mrežu, a nešto kasnije se to dogodilo i Vlahoviću.

U red sto postotnih je stao i Andrija Živković koji je u 14. minutu sačekao trk Filipa Kostića po levoj strani, a onda u samoći desne stative ipak promašio i poslao loptu pored gola.

Fudbal Srbija - Švedska

Foto: Marko Jovanović

Sve to nas je koštalo i Šveđani su došli prvi do pogotka samo 60 sekundi kasnije. Kuluševski je bio na nekih 25 metara od gola naše selekcije, pa je proigrao Viktora Klaesona koji se dobro kretao, izmakao pažnji naših štopera i prebacio Vanju za vođstvo Skandinavaca.

Ipak, da proradi mašina sačekali smo samo tri minuta, jer je Mitrogol stupio na scenu. Iskupio se Živković za propuštenu priliku tako što je ubacio jednu loptu na levu stativu, a tamo se našao Aleksandar Mitrović koji je lako nadskočio protivnika i pogodio suprotni ugao! Ponovo smo u igri.

Pre odlaska na veliki odmor, špic Fulama je već došao na kotu dva - Korner Dušana Tadića završio je direktno na glavi napadača koji je ponovo poslao loptu u desni ugao i preokrenuo rezultat u korist Srbije!

Fudbal Srbija - Švedska

Foto: Marko Jovanović

Bio je i dalje zagrejan Mitrović, nije pustio da se ohladi na poluvremenu, pa je već u 49. minutu kompletirao het-trik. Najbolji strelac srpske selekcije je ispratio kontru koja je munjevito išla od noge do noge, a onda došla do Vlahovića koji je probacio pas sa desne strane na levu između dva štopera i pronašao Mitrogola koji je sada nogom ubacio loptu u mrežu!

Sve ovo je bilo začinjeno prelepim golom Saše Lukića 20 minuta pre poslednjeg zvižduka. Naš veznjak se namestio na desnu nogu i sa ivice šesnaesterca, unutrašnjim delom stopala, pogodio gornji levi ugao Švedske.

Zbog neuspeha Norvežana protiv Slovenije, pobeda protiv Švedske će nam samo doneti bolji koeficijent pred žreb za Evropsko prvenstvo, ali nam je isto odstojanje od elitne grupe Lige nacija - moramo u utorak da slavimo protiv Norveške.

Svakako, ovo je bilo jedno sjajno izdanje Orlova.

TOK MEČA

II POLUVREME

90+3. minut - KRAJ MEČA! SRBIJA JE OSTVARILA UBEDLJIV TRIJUMF PROTIV ŠVEDSKE!

86. minut - Totalno se sve umirilo i kao da obe strane jedva čekaju kraj susreta.

80. minut - Lopta je pretežno između poslednje i srednje linije Srbije, a kad-kad se nađe u posedu gostiju kojima fali završni pas da bi napravili dodatne probleme.

76. minut - Ponovo se primirila igra, kao i posle prvog kola u ovom poluvremenu. Čini se da Šveđani i ne žele da pokušaju, krajnje su indisponirani i jasno im je da iz Beograda idu praznih ruku.

70. minut - GOOOOOOOOL! SRBIJA IDE NA 4:1! Prelep pogodak Saše Lukića... Naš veznjak se namestio na desnu nogu i sa ivice šesnaesterca, unutrašnjim delom stopala, pogodio gornji levi ugao Švedske. 

Fudbal Srbija - Švedska

Foto: Marko Jovanović

68. minut - Udarac Svanberga sa ivice kaznenog prostora, ali ide preko prečke.

66. minut - Neoprezan start doneo je Olsonu žuti karton, a nama priliku za dobro ubacivanje, ali nije prošla kombinacija Tadića i Vlahovića.

61. minut - Vrhunska intervencija Mašovića. Otklonio je opasnost klizećim startom, iako je Forsberg bio u idealnoj poziciji da prosledi loptu do napadača za sto postotnu šansu.

58. minut - Igra se prilično primirila od pogotka Mitrovića, a Skandinavci bez previše ideje pokušavaju da se makar vrate u igru.

53. minut - Pokušavaju Šveđani kroz kratke pasove da dođu do ubacivanja, ali ti pokušaji su prilično jalovi i Orlovi trenutno ne strahuju.

49. minut - GOOOOOOOOOOL! PONOVO MITROVIĆ I EVO HET-TRIKA! Najbolji strelac srpske selekcije je ispratio kontru koja je munjevito išla od noge do noge, a onda došla do Vlahovića koji je probacio pas sa desne strane na levu između dva štopera i pronašao Mitrogola koji je sada nogom ubacio loptu u mrežu! Kakav igrač...

45. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

I POLUVREME

45+2. minut - POLUVREME! Mogla je Srbija da vodi mnogo ubedljivije od 2:1. Možda je u nekim momentima defanziva bila klimava, ali je ofanzivni deo tima na brutalan način pokazivao klasu, samo što kod nekih situacija i zicera zaista nije bilo sreće. 

45+1. minut - GOOOOOOOOL! PONOVO MITROGOL! Pa, kakav je ovo protivvazdušni sistem zvani Aleksandar?! Korner Dušana Tadića završio je direktno na glavi napadača koji je ponovo poslao loptu u desni ugao i preokrenuo rezultat u korist Srbije!

41. minut - Pokušaj levom Sergeja, ali ide to daleko iznad prečke. Primetljivo je da Šveđani imaju velikih problema sa Kostićem na levom boku i to krilni igrač odlično koristi.

36. minut - Ne odustaje švedska selekcija da ide napred, da pokušava kroz neke polukontre. Tek se uigrava naša defanziva u sastavu Mitrović-Mašović-Babić. Praznije je pozadi, ali napred izgledamo krajnje ubojito.

32. minut - Neverovatno, ali ziceri se samo ređaju za Srbiju! Vlahović je izašao 1 na 1 sa Olsenom koji je nekako odbranio, a onda je Dušan pokušao za imenjaka Tadića koji butinom nije uspeo da "ugura" loptu u gol. Šveđani su sigurno presrećni što je 1:1.

27. minut - Nakon još jedne velike prilike, pao je tempo i Švedska dobija prekopotrebni kiseonik. Osim gola, Vanja Milinković-Savić je prilično siguran i štoperska trojka odrađuje posao.

22. minut - Pa, kakva je ovo sad bila šansa! Sada je Filip Kostić poput strele pretrčao nekih 30 metara i centrirao sa leve strane na drugu stativu, a Vlahović je ovoga puta kasnio za nekoliko centimetara i slabo ciljao ugao. Velika šteta. Realno, pravo je čudo da ne vodimo sa 3:1.

18. minut - GOOOOOOOL! SRBIJA PORAVNAVA! Iskupio se Živković za propuštenu priliku tako što je ubacio jednu loptu na levu stativu, a tamo se našao Aleksandar Mitrović koji je lako nadskočio protivnika i pogodio suprotni ugao! Ponovo smo u igri.

15. minut - GOL... ŠVEDSKA VODI. Kažnjeni smo za sve promašene prilike... Kuluševski je bio na nekih 25 metara od gola naše selekcije, pa je proigrao Viktora Klaesona koji se dobro kretao, izmakao pažnji naših štopera i prebacio Vanju za vođstvo Skandinavaca.

Fudbal Srbija - Švedska

Foto: Marko Jovanović

 

14. minut - Pravo je čudo da Srbija ne vodi! Andrija Živković je totalno sam bio na drugoj stativi nakon centaršuta Tadića, ali nije uspeo da artikuliše pokušaj sa nekih sedam metara i iz voleja je lopta otišla iznad prečke.

13. minut - Srpska selekcija nastavlja sa udarima. Protivnik neretko gleda kako da odbrani poslednjih 16 metara i za sada im to ide od noge.

7. minut - Odmah žuti za Švedsku: Hien je sprečio opasan napad Orlova i za to je morao da bude "nagrađen" kartonom.

5. minut - Kakva šansa za Mitrovića! Vlahović je jedan centaršut sa leve strane uspeo da "preglava", a njegov kolega iz napada je umalo zakasnio da je sprovede kod stative u mrežu. U nastavku je suđen ofsajd, jer je pretilo zaista da bude promene rezultata.

4. minut - Srbija od samog starta meča drži loptu u svojim nogama. Imali smo jedan korner koji je stvorio gužvum, a pre toga je Andrija Živković pokušao sa dva ubacivanja sa desne strane.

1. minut - Počeo je susret na Marakani!

Fudbal Srbija - Švedska

Foto: MN Press

SASTAVI

Srbija: V. Milinković-Savić - Mašović, S. Mitrović, Babić - A. Živković, Lukić, S. Milinković-Savić, Kostić, Tadić - Vlahović, A. Mitrović

Švedska: Olsen - Lindelof, Hlen, Sandgren - Augustinson, Kažuste, Svanberg, Klaeson - Forsberg, Kuluševski, Đekereš

Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska): Linijske sudije: Martin Margaritov, Dijan Valkov (Bugarska)

PRE MEČA

Orlovi su obezbedili put na Mundijal, ali bi mogli da u sledeće dve utakmice Lige nacija izbore prvo mesto, promociju u elitnu ligu A i šansu da se preko tog takmičenja domognu Evropskog prvenstva.

Trenutno stanje na tabeli izgleda ovako: Norveška 10, Srbija 7, Švedska 3 i Slovenija 2.

To znači da bi naša selekcija trebalo da savlada Šveđane i da se nada da će Slovenci uspeti da učine nešto protiv drugog skandinavskog kolektiva.

Prvi ide na mini kvalifikacioni turnir za plasman na prvenstvo Evrope, a i seli se u najelitniji rang Lige nacija. Poslednji u grupi će biti putnik u niži rang.

Bilo bi dobro da imamo što povoljniju situaciju pred poslednje kolo i gostovanje upravo Norveškoj u utorak.

Selektor Dragan Stojković Piksi neće imati na raspolaganju Nikolu Milenkovića i Nemanju Gudelja koji je otputovao nazad za Sevilju.

Video: PIksija boli što nema navijača na poslednjem meču kod kuće pred Mundijal: Bizarno! Baš bezveze!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    24. septembar 2022 | 21:39

    Читам Коментаре ,,,И кад мало размислим Које смо ми Гњиде од људи !!!! Увјек вам нешто смета Дрес . Не ваља,,,, Одбрана лоша ,,, овај промашио немогуће!!! Дај људи дали сте ви нормални??????????? Докле више можете ли једном подржати наше момке ,,, Срам вас. Ило свију који овде пљују по Њима!!!! Напрјед Србија🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼

  • Sneza

    24. septembar 2022 | 22:28

    Sram vas bilo, koliko losih komentara. Ajde ove upadice, susjedi, ali ovi nasi poznavaoci fudbala, bajagi, sve olos do olosa. NAPRED SRBIJA.

  • Vlada grobar

    24. septembar 2022 | 22:09

    Tako je sokolovi milina mi gledati kad ginete za dres koji nosite. Navire polako i kod nas ta strast sa kojom npr igraju Hrvati za reprezentaciju. Kad to vidim i prepoznam onda mi i poraz padne lakse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA