≫ 

"Bio sam i ja dete, prvu pobedu pamtiš zauvek": Mitrović blista zbog toga što je usrećio mališane het-trikom

Srpski napadač blistao je posle trijumfa i het-trika protiv Švedske

  • 5

Fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Švedsku na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu u okviru 5. kola Lige nacija (4:1), čime je obezbedila sebi šansu da u Norveškoj u utorak pokuša da se izbori za prvo mesto i prodor u Diviziju A.

Naravno, Aleksandar Mitrović bio je najzaslužniji za pobedu sa svojim het-trikom, a naš napadač apostrofirao je posebno izvanrednu atmosferu koja je vladala na našem najvećem stadionu, gde su bili okupljeni samo mališani zbog kazne UEFA.

- Lep je utisak, bitna pobeda, lepa pobeda, divna atmosfera, jedna od lepših u kojima sam igrao u poslednje vreme. To je jedna dodatna motivacija, znali smo da će dosta dece biti tu. I ja sam bio jednom dete, tu prvu pobedu pamtiš zauvek, nadam se da će i oni ovu pobedu da upamte.

Koliko je Mitar bio srećan, govori i činjenica da je bio najzadovoljniji time što je baš te mališane i usrećio.

- Od prvog do poslednjeg minuta bila je pozitivna atmosfera. Oni su malo pevali, malo vikali, malo vrištali. Bilo je jako glasno, ali lepa, pozitivna atmosfera, prava fudbalska. Jako mi je drago što smo im pružili pobedu, dosta golova, lepih momenata, takve utakmice, pogotovo onima koji dolaze prvi put ostaju dugo u sećanju, nadam se da će i njima isto biti tako, kao i nama. Videli smo da su srećni, zadovoljni, da su uživali, srećni smo što smo im pružili nezaboravno veče.

Mogao je da postigne još neki gol, ali nije hteo da preteruje.

- Pa, moglo je, ali ne treba biti alav. Lepa tri gola, dobre asistencije, dobre lopte, bio sam na pravom mestu u pravo vreme, lepa uvertira za tu možda poslednju utakmicu sa Norveškom. Lepa oproštajna pobeda pred Svetsko prvenstvo.

Mnogi gledaju na naredni okršaj između Srbije i Norveške kao na sudar Halanda i Mitrovića, ali naš napadač to ne vidi tako.

- Ne znam, ja to ne gledam tako. Novinari možda gledaju tako, verovatno ćete raditi poređenja. Fokus je na ekipi, da igramo kako znamo, što selektor traži od nas i da ćemo dobiti utakmicu. Loptu sam uzeo, ha-ha. 

Video: Tako je deco, tako se peva himna Srbije: Mališani na meču Srbija - Švedska zagrmeli Bože pravde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    25. septembar 2022 | 06:59

    Ma predivno, bez huligana, bez baklji, bez vredjanja, navijacki. Ovi fudbaliri su mozda uzor ovoj deci ali ta deca treba da budu uzor odraslim navijacima kako se bodri Srbija.

  • Kapa dole

    25. septembar 2022 | 02:19

    Veliki si Mitre! Igras i dajes 100% sebe za naciju od koje te bar trecina osporavala. Sa tvojim novcem u dzepu i uspehom, na ovakvu naciju... Trazio bi samo veliku zgradu da ih zalijem😉

  • Bravo

    25. septembar 2022 | 09:12

    ...za pobedu.ALI,ovi komunisti iz Srpskog Fudbalskog Saveza neka daju opremu u bojama zastave a,ne igramo u skroz crveno kao Crnogorci.Zivela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA