≫ 

Najlepši prizor sa utakmice: Fudbaleri Srbije obišli krug i delili dresove najboljoj publici na svetu

Za ovo se igra, za ovo se živi, njihovi osmesi su važniji od bilo kog pehara

  • 7
Fudbal Srbija - Švedska  Aleksandar Mitrović Foto: MN Press

Kada vas dečije oči prate, kada najmlađi od vas očekuju da ih ne razočarate, vi to, jednostavno, ne smete sebi da dozvolite. To vam je amin. Decu ne smete razočarati! Pružićete sve što je do vas, i više do toga, izgovora ne sme biti, ti mali ljudi moraju biti srećni - sa ovim stavom, čvrstim kao stena, fudbaleri Srbije istrčali su na teren protiv Švedske pred više hiljada dečaka i devojčica.

Pred takvom publikom nije bilo mesta za kiks, za loš dan, imali su samo jedan cilj fudbaleri - da decu obraduju, da ih srećne pošalju kućama, da pamte ovaj dan - tako je i bilo.

Piksijev tim nikad nije razočarao.

Mitrović, Tadić, svi od reda su u prvi plan, posle utakmice, istakli dečiju graju i podršku koju su dobili od sile osnovaca kao zamajac i pokretačku energiju koju su pretočilu u ubedljivu pobedu protiv Švedske. Ambijent koji ih je dočekao, kažu, ugrejao im je srca i zato su odmah nakon meča, zahvalnosti radi, svi zajedno obišli krug oko igrališta da pozdrave male navijače, da im se zahvale na energiji koju su im dali.

Bio je to i zaista prelep momenat sa sinoćne utakmice. Još lepši je usledio: skidanje dresova i bacanje u masu oduševljenih klinaca!

- Lep je utisak, bitna pobeda, lepa pobeda, divna atmosfera, jedna od lepših u kojima sam igrao u poslednje vreme. To je jedna dodatna motivacija, znali smo da će dosta dece biti tu. I ja sam bio jednom dete, tu prvu pobedu pamtiš zauvek, nadam se da će i oni ovu pobedu da upamte - rekao je posle meča het-trik junak Mitrović.

I Tadiću je prva misao o utakmici bila atmosfera u režiji dečurlije.

- Jako smo srećni, imali smo obavezu da ih ispratimo kući, da budu srećni, nasmejani, da zapamte današnji dan. To je bila obaveza više za sve nas, o tome smo pričali u svlačionici, mister je pričao o tome - da nam je obaveza da im ulepšamo dan i da odu kući puni utisaka. dogovorili smo se da im bacimo dresove, i da pozdravimo mališane, nadam se da im je bilo lepo i da će pamtiti današnji dan do kraja života - rekao je Tadić.

Video: Tako je deco, tako se peva himna Srbije: Mališani na meču Srbija - Švedska zagrmeli Bože pravde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • b

    25. septembar 2022 | 07:44

    super ste bili od sada samo OMLADINU u publiku

  • SAŠA FRANKFURT

    25. septembar 2022 | 07:59

    Bravo, svaka čast. Obradovali ste mališane, igrom i gestom!! Respekt👍

  • nibrS

    25. septembar 2022 | 08:48

    Kada igrate u Beogradu uvijek samo sa djecom na stadionu... Odrasli normalni i vjerni navijači svakako dolaze iz raznih krajeva Srbije, iz Crne Gore kao i Republike Srpske...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA