≫ 

Nacija koja je 100 posto luda za fudbalom: U Argentini vlada nestašica Panini sličica za Mundijal

Nema naroda ovako zagriženog za najvažniju sporednu stvar na svetu

  • 0
Newell's Old Boys, navijači, Rosario, Argentina Foto: Tanjug/AP

U fudbalom zaluđenoj Argentini trenutno vlada nestašica sličica za Svetsko prvenstvo u Kataru čuvene publikacije "Panini".

Na mnogim prodajnim mjestima već su okačeni natpisi "nemamo više sličica ili albuma", a gde god dođe nova pošiljka - rasproda se u roku od nekoliko sati.

Za sličicama su "ludi" ne samo deca, već i odrasli.

- Frustrirajuće je što se ne mogu pronaći sličice. Svakoga dana kada dođem kući deca me dočekaju s pitanjem: "Tata jesi li kupio sličice? A njih nema nigde da se kupe - kazao je 38-godišnji Eksekijel Klaveri, otac troje dece.

Panini, sličice, Kristijano Ronaldo Foto: Piero CRUCIATTI / AFP / Profimedia

Proizvođač sličica, italijanska kompanija Panini razlog za nestašicom vidi u tome što se ove godine mnogo odraslih uključilo u sakupljanje.

U Argentini jedan paketić sličica košta 150 pesosa, što je otprilike 1 euro, a za kompletiranje albuma potrebno je sakupiti 638 sličica. S obzirom na duplikate, procenjuje se da za popunjavanje albuma treba izdvojiti oko 20,000 pesosa (preko 130 eura), što je visok iznos u zemlji koja je u dubokoj ekonomskoj krizi.

- Cena za popunjavanje albuma je visoka. Srećom, tu su uvek bake i tete koje uskoče s poklonima - rekao je 39-godišnji Lukas Perone (Lucas Perrone), koji sakuplja sličice zajedno s dvoje dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA