≫ 

"Pokazali smo da možemo da igramo dobar fudbal": Račić žali zbog nesrećno dobijenog žutog kartona

On neće moći da nastupi protiv Norveške

  • 1

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je više nego ubedljivu pobedu protiv Švedske (4:1) u okviru petog kola Lige nacija, tako da će se u utorak u Oslu boriti za prvo mesto u grupi u direktnom okršaju sa Norvežanima.

Između ostalih se na terenu našao i Uroš Račić, koji će nažalost zbog žutog kartona i suspenzije morati da propusti okršaj protiv Norveške za tri dana. Jučerašnjom igrom bio je više nego zadovoljan.

- Sigurno je dobro što smo danas pobedili, da imamo vetar u leđa za to što nas čeka protiv Norveške. Bili smo mnogo nadmoćniji, preuzeli odgovornost i zasluženo došli do pobede. Pokazali smo da možemo da igramo dobar fudbal.

Posebne pohvale otišle su na račun mališana, koji su jedini mogli na stadion zbog kazne UEFA.

- Ovo smo već imali jednom prilikom, ali bih pohvalio svu decu, zahvalio bih se što su došli u ovako velikom broju. Drago mi je što smo usrećili tu istu decu, što su mogli da odu kući sa pobedom. Ovaj događaj je nešto veliko za njih, da pamte kao pobedu reprezentacije Srbije.

Potom se osvrnuo na način na koji je dobio žuti karton.

- Dobio sam žuti karton na veliku glupost. Odskočila je lopta u poslednjem momentu, hteo sam da je unesem, šutnem ili promenim stranu, igrač je već išao u mene klizećim startom i bukvalno sam poskočio i stao njemu na nogu. I Sergej je imao žuti karton, ali ja sam morao da se čuvam, jako mi je krivo, možda bih dobio i više minuta, ali nadam se da će ekipa i bez mene i Serđa doći do rezultata.

U reprezentaciji se oseća veoma prijatno, uprkos manjoj minutaži u Valensiji.

- Hvala puno, osećam se prijatno, ekipa je doprinela da kada smo već ušli imamo pozitivan rezultat. Ne osećam nikakav pritisak, osećam se dobro, igram sasvim rasterećeno. Ja uvek razmišljam pozitivno, gledam da uvek tako bude, da se podignem i budem pravi. Minuti mnogo znače, zbog toga mi je bitno da se gradim. Ide i Svetsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA