≫ 

Ispovest Fabija Kapela: "Morao sam da prodam Ronalda, doveo sam Kasana i napravio pobednički tim"

Veoma čudna odluka tadašnjeg šefa struke Reala iz Madrida, ali je bila uspešna

  • 5
Fabio Kapelo Foto: AP/Tanjug

Čuveni italijanski trener, Fabio Kapelo, priznao je pomalo šokantnu stvar. Naime, on je italijanskim medijima rekao da je morao da proda čuvenog Brazilca Ronalda, kako bi stvorio tim za velika dela. 

Ronaldo je i dalje ostao sinonim za napadača i verovatno je jedan od najboljih fudbalera koji je viđen na toj pozicji. Igrao je za Real od 2002. pa sve do 2007. godine, kada je prešao u Milan za cifru od tadašnjih 8.000.000 evra.

- Velika je odgovornost biti trener Reala. U mom drugom mandatu odlučili smo da prodamo Ronalda i da dovedemo Antonija Kasana kako bismo dobili pobedničku atmosferu u timu. Deset utakmica pre kraja nadoknadili smo devet bodova zaostatka za Barselonom, čime se i danas ponosim - rekao je Kapelo.

On je potom objasnio kako je Ronaldo završio u Milanu.

- Sećam se kako me tadašnji predsednik Milana Silvio Berluskoni zvao da bi me pitao šta mislim o Ronaldu. Rekao sam mu da ne trenira i da voli zabave i žene. Rekao sam da će biti greška ako ga dovede u Milan. Narednog dana sam u novinama video da je Ronaldo završio u Milanu - prisetio se Kapelo.

Silvio Berlusconi , Silvio Berluskoni Foto: Tanjug/AP

Ronaldo je za crveno-crne iz Milana odigrao 20 utakmica i postigao devet golova.

Video: Jelisaveta Orašanin pokazala šta zna sa loptom: Ideemoo, Ronaldo mož ti pljune pod prozor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA