Sumorni fudbal: U PLS od 7 utakmica, 5 završeno bez golova, kolo obeležila "petarda" Rada i prelaz Novog Sada

I jeste i nije bilo šta da se vidi, dosta šansi ali bez golova

  • 1
FK Rad, Prva liga Srbije Printskrin: Youtube / Mozzart Bet Prva liga Srbije

Reprezentativni pauza je uzela danas u svetskom fudbalu. Klubovi miruju, čekaju svoje najbolje igrače da se vrate sa ove dužnosti, dok su neke lige neometano i nastavile svoja takmičenja. Jedno takmičenje kome ne smeta ova pauza jeste i Prva liga Srbije - kojoj bi i bolje bilo da nisu igrali.

Sve popularnija krilatica u našem narodu ovih dana jeste ona da se "srpski fudbal popravlja". Uistinu, ovo je delimično tačno. Ali kada se radi o reprezentaciji, dok sam klupski fudbal u Srbiji ostaje prava enigma, što se može videti i po izdanjima klubova u Evropi.

No, tu je uvek bilo uspona i padova, dok nove nelagodnosti stižu iz drugog po snazi takmičenja u Srbiji - Prve lige Srbije.

Ovde je odigrano sedam utakmica, jedan meč je odložen, dok publika na tih sedam mečeva nije imala šta da vidi. Možda poneku šansu, poneku tuču i gurkanje igrača, dok su se usrećili samo oni u Klupcima i Inđiji.

Sumorno, bledo - Pet utakmica bez golova

Efikasnost obično i jeste najveća boljka domaćeg fudbala, teško je pronaći ubojitu devetku koja će biti u stanju i da polu-priliku pretvori u gol i tako svojoj ekipi nekad donese sva tri boda.

Nije ovo slučaj samo sa domaćim igračima, slično se može videti i u Superligi, gde je sve više inostranih igrača koji se muče, koji imaju određene peripetije da savladaju protivničke čuvare mreže.

Ovo kolo u Prvoj ligi je napadački bilo poprilično sumorno. Potpuno je čudno da na pet utakmica rezultat ostane 0:0, iako je bilo pregršt šansi. Meč između Radničkog iz Sremske Mitrovice i Železničara su obeležile šanse, ali i jedno komešanje igrača, kada je došlo i do gurkanja (možete pogledati u videu ispod). Ispostaviće se da je ovo i najzanimljiviji detalj svih ovih utakmica.

Naravno, bilo je podosta šansi u svakoj od utakmica, golmani su bili poprilično raspoloženi, ali to nije ono što publiku vraća na stadione.

Odigrane utakmice bez golova

Metalac - Zlatibor 0:0

Mačva - IMT 0:0

Radnički Beograd - Trajal 0:0

Sloboda - Jedinstvo 0:0

Radnički SM - Železničar 0:0

Dve utakmice, 12 golova - Petarda Rada i prelaz "iz 1 u 2" u režiji Novog Sada

Neki klubovi su uspeli i da osvetlaju obraz ovog takmičenja, pa su prave goleade viđene u Inđiji i Klupcima, gde su ekipe Rada i Novog Sada odnele pobede protiv Inđije i Loznice.

Dosta je bilo interesantno u Inđiji, gde je Novi Sad na poluvremenu imao zaostatak od jednog gola, da bi potom početkom drugog primio i još jedan gol, bilo je 2:0. Strelci su bili Dragan Radosavljević i Slaviša Stojanović (iz penala).

Ipak, nije se tu predao Novi Sad, koji se naprasno budi u 66. minutu i okreće sve u svoju korist. Prvo je Veljko Mladenović postigao pogodak u 66. minutu za 2:1, sudija je dosudio novi jedanaesterac u 80. minutu, ovoga pua za Novi Sad i Jovan Ilić ga je pretvorio u gol za 2:2. Nije to bilo sve, kompletni preokret i oduševljenje kod svoje ekipe pravi Nemanja Ilić, koji postiže gol u 90. minutu za neverovatan podvig Novosađana.

Nije ovo jedina utakmica koja je bila vredna pomena, pošto su vrhunsku predstavu pružili i fudbaleri Rada svojim navijačima koji su otputovali u Klupce kako bi gledali meč protiv Loznice.

Rad već neko vreme pokušava da se vrati u Superligu, za sada im ne ide nabolje, ali upravo ovaj meč može biti prekretnica.

Ekipa sa Banjice je u ovom meču ponovo zaličila na onu staru ekipu, pa je domaćinu "spakovala" pet golova u mrežu. Sve je počelo preko Željka Arsića i Stefana Mihajlovića koji su pogodili u 21. odnosno 25, minutu susreta. Nadu Loznice je odmah vratio Igor Vićentijević u 30. minutu i rezultatom od 2:1 se otišlo na odmor.

Ponadala se Loznica da može do preokreta, ali je te nade "ugasio" Željko Arsić u 51. minutu svojim drugim golom. Još ubedljiviju prednost Radu doneo je Stefan Mitrović u 67. minutu, da bi Loznica dobila i penal, koji je iskoristio Dragiša Komarčević u 79. minutu.

Konačan rezultat, konačnih 5:1, postavio je Stefan Mihajlović svojim drugim pogotkom na meču u 89. minutu susreta.

Standings provided by SofaScore

Video: Ne mora na stadion, može i od kuće: Komšija se razgolitio i sa prozora gleda meč Prve lige Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA