≫ 

Fudbalski savez Nemačke obećao premije igračima za prvo mesto na SP, mogu doći i blizu do miliona po fudbaleru

Velikodušno od ovog saveza

  • 1
Robin Gosens Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Nemačke (DFB) odlučio je da obeća premije svojim fudbalerima, ukoliko uspeju da osvoje Svetsko prvenstvo u Kataru koje se održava krajem ove godine. Panceri će dobiti po 400.000 evra ukoliko dođu do prvog mesta. 

Nemci se nisu proslavili baš u Rusiji, pošto su četiri godine pre toga postali Svetski prvaci u Brazilu.

- DFB je sa reprezentativcima Nemačke dogovorio bonuse za predstojeće SP u Kataru. Razgovor je vođen posle međunarodne utakmice protiv Mađarske u Lajpcigu. Reprezentativce su predstavljali Manuel Nojer, Tomas Miler, Džošua Kimih i Ilkaj Gundogan - navodi se u saopštenju DFB-a.

Predsednik DFB-a Bern Nojendorf izjavio je da je zadovoljan dogovorom.

- Održali smo intenzivnu diskusiju u dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Na kraju smo pronašli prihvatljivo rešenje za sve - rekao je Nojendorf.

Na zvaničnom sajtu DFB-a se navodi da će svaki fudbaler dobiti po 50.000 evra ako Nemačka osvoji prvo mesto u grupi na Mundijalu. Svaki nemački fudbaler će dobiti po 100.000 evra za plasman u četvrtfinale, a po 150.000 evra za plasman u polufinale. Osvajanje trećeg mesta svakom nemačkom reprezentativcu doneće po 200.000 evra, a plasman u finale po 250.000 evra.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Nemačka će igrati u grupi E sa Kostarikom, Španijom i Japanom.

Video: PIksija boli što nema navijača na poslednjem meču kod kuće pred Mundijal: Bizarno! Baš bezveze!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA