≫ 

Engleska i Francuska ili Jermenija i Island: Kako su 2 gola za 6 minuta stvorili dodatni pritisak Srbiji

Orlovi bi po svaku cenu trebalo da uđu u 2. šešir pred žreb kvalifikacija za EP, jer bi na taj način izbegli aktuelnog šampiona sveta i vicešampiona Evrope

  • 3
Fudbal Srbija - Švedska Saša Lukić Foto: Marko Jovanović

Porazom od Danske u nedelju veče (2:0, posle golova u 33. i 39. minutu), fudbalska reprezentacija Francuske pala je u drugi šešir kvalifikacionog žreba za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. i tako dodatno nametnula pritisak i selekciji Srbije!

Orlovi u utorak veče igraju protiv Norveške meč poslednjeg kola Lige nacija i u slučaju pobede sasvim sigurno će se naći u tom drugom šeširu i izbeći će teže rivale na žrebu kvalifikacija za EP koji je zakazan za 9. oktobar.

Jeste selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nedavno isticao da je nebitno u kom šeširu će njegov tim biti, apostrofirajući da je Repubila Irska bila u drugom tokom kvalifikacija za SP u Kataru i da nije stigla čak ni do baraža u grupi gde su i Orlovi bili.

Međutim, u sitiuaciji kada za rivale možete da imate Englesku i Francusku s jedne strane, a Jermeniju, Rumuniju ili Island s druge, jasno je koliko je za Srbiju bitno da se nađe u tom drugom šeširu.

Tamo su još Austrija, Vels, Izrael, BiH, Škotska, te "poraženi" iz meča Švajcarska - Češka, dok su u trećem pored pomenutih selekcija tu Albanija, Švedska, Republika Irska, Finska, Slovenija

Srbiji i jedan bod može da bude od presudnog značaja, jer Orlovi vode borbu za mesto najbolje drugoplasirane selekcije koje takođe donosi drugi šešir. Veoma je bitno i to da Švedska savlada Sloveniju i zauzme 3. poziciju u grupi s obzirom na to da se rezultati protiv poslednje ekipe (zbog neujednačenog broja selekcija u grupi) neće računati. U tom slučaju je bolje da imamo šest bodova koje smo osvojili protiv Šveđana nego četiri koliko je sakupljeno protiv Slovenaca.

Elem, u ponedeljak i utorak veče ćemo dobiti kompletnu sliku kada su u pitanju šeširi žreba za Ep, a vredi pomenuti da je trenutno 12 nedoumica.

Jedna je u prvom šeširu. Za to mesto se, već smo pomenuli, bore Švajcarska i češka. U drugom su tri. Jedno mesto je rezervisano za poraženog iz ovog duela, drugo za pobednika meča Norveška - Srbija (Norvežanima dovoljan i remi), dok za treće konkurišu poraženi tim u Oslu, Ukrajina i Crna Gora.

Norveška ili Srbija moći će i u treći šešir (poraženi), kao i Ukrajina ili Crna Gora, dok je za četvrti gužva i za njega se bore Severna Makedonija, Bugarska, Severna Irska, Kipar, tzv. Kosovo i Slovačka.

Timovi koji su sigurni su:

PRVI ŠEŠIR: Hrvatska, Danska, Portugalija, Španija, Mađarska, Italija, Holandija, Belgija, Poljska, X.

DRUGI ŠEŠIR: Francuska, Austrija, Engleska, Vels, Izrael, BiH, Škotska, X, X, X.

TREĆI ŠEŠIR: Island, Albanija, Švedska, Irska, Jermenija, Finska, Rumunija, Slovenija, X, X.

ČETVRTI ŠEŠIR: Turska, Gruzija, Kazahstan, Grčka, Azrebejdžan, Luksemburg, Farska, Ostrva, X, X, X.

PETI ŠEŠIR: Letonija, Estonija, Belorusija, Litvanija, Gibraltar, Moldavija, Malta, X, X, X.

ŠESTI ŠEŠIR: Andora, San Marino, Lihtenštajn.

Video: Tako je deco, tako se peva himna Srbije: Mališani na meču Srbija - Švedska zagrmeli Bože pravde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA