"Bili smo bolji i u Srbiji od njih, mislim da ćemo osvojiti tri boda u Oslu": Tadić samouveren pred Norvešku

Srpski kapiten je poprilično optimističan pred ovaj meč

  • 2
Dušan Tadić Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije ima jedno "finale" pred Svetsko prvenstvo u Kataru. Orlovi igraju u Oslu, protiv domaće reprezentacije Norveške u meču gde pobeda ima značaj od prvog mesta u Ligi nacija, koji će i te kako značiti našoj reprezentaciji u borbi za Evropsko prvenstvo.

Pred utakmicu su govorili selektor naše reprezentacije, Dragan Stojković Piksi, ali i kapiten naše selekcije, Dušan Tadić, koji je istakao da je ovo utakmica kao i svaka druga, ali da je bitno ono što ona može da donese.

- Utakmice za reprezentaciju nisu važne, važno je samo šta radite za svoju naciju. Imate timski uspeh, da igramo Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i to je jedino bitno. Utakmica sa Norveškom je bitna, u pitanju je borba za prvo mesto i lepo je igrati ovakve mečeve. Mislim da smo bili bolji u prvom meču, ali smo pretrpeli poraz od 1:0. Nadam se da ćemo sada dobiti nešto bolje i da ćemo pobediti utakmicu.

Srbija je u prvom duelu sa ovom repreznetaciju pretrpela poraz u Beogradu od 1:0, iako je bila dosta bolji rival tokom čitavog meča. Lopta nije htela u gol, a to je surovo isoristio Erling Haland.

- Norveška ima dosta kvaliteta, tu su Odegard, Haland i ostali momci, ali posebno ova dvojica. Mislim da se dobro brane, ali da smo imali šanse i nismo iskoristili prilike i primili smo gol. Kao što kažem, takve utakmice su teške, mislim da smo zaslužili dosta više i mislim da ćemo sutra dobiti i osvojiti tri boda.

Erling Haland, fudbalska reprezentacija Norveške, Norveška Foto: Jure Makovec / AFP / Profimedia

Zanimljivo je i to da obe ekipe imaju izvrsne napadače. Srbija ima Aleksandra Mitrovića, koji je u vodećim strelcima Premijer lige, dok se isto može reći i za Norvežanina Erlinga Halanda, koji je ovog leta stigao u Mančester siti.

- Obe reprezentacije imaju odlične napadače. Nadam se da će naš napadač sutra postići više golova i da ćemo sutra pobediti - kaže Tadić, koji je potom otkrio i kako reprezentacija "planira" da zaustavi Halanda.

- On je jedan od najboljih napadača, biće teško da ga zaustavimo, ali pokušaćemo i daćemo sve od sebe da to uradimo, biće teško, ali moramo verovati da to radimo kao tim i da to radimo i sa ostalim igračima, ali posebno s njim.

Za kraj je Dušan Tadić govorio i o tome kakvu Srbiju očekuje u meču protiv ovog tima, kao i šta je Piksi doprineo ovom timu.

- Očekujem zanimljiv meč, obe ekipe imaju kvalitet. Želimo da igramo naš fudbal, da dominiramo, otkako je Mister Stojković stigao mi pokušavamo da dominiramo nad protivnikom i da budemo bolji od protivnika. Uradićemo sve, daćemo sve od sebe da igramo lep, napadački fudbal i da osvojimo tri poena.

Video: Dušan Tadić posle razbijanja Švedske: Važno je da igramo sa samopouzdanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ne razumem

    26. septembar 2022 | 19:36

    ako si bolji onda pobedis.ako si izgubio nisi bio bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA