≫ 

Norveški novinar hteo da pita Tadića zašto neće nositi traku sa duginim bojama, a onda je stigla intervencija

Nezgodno pitanje stiglo je već na početku konferencije, ali je naš tim bio spreman

  • 21

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 20.45 časova gostuje reprezentaciji Norveške na stadionu "Uleval" u Oslu u okviru šestog kola grupne faze Lige nacija, gde bi ih pobeda lansirala na prvo mesto i promociju u Diviziju A.

Ipak, novinare u Norveškoj više od same utakmice interesovalo pitanje vezano za to što Srbija na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru neće nositi kapitenske trake sa duginim bojama, zajedno sa još četiri selekcije, među kojima je i Hrvatska.

Norvežanin je to pitanje pokušao direktno da uputi Dušanu Tadiću.

- Srbija je odlučila da ne bude deo kampanje "jedna ljubav", koja se bori protiv diskriminacije, a koja podrazumeva nošenje kapitenske trake duginih boja oko rukava. Šta ti misliš o tome? - pitao je novinar Tadića, ali je vrlo brzo stigla intervencija.

PR našeg nacionalnog tima gestikulacijom rukom je odmah pokazao Piksiju i Tadiću da ne odgovaraju na pitanje, a onda je sam dao objašnjenje novinaru o stavu našeg Saveza.

- Dakle, saopštenje o tome smo već objavili u medijima pre dva dana. Generalni sekretar je takođe pričao o tome, tako da selektor i igrač nacionalnog tima neće sada pričati o tome, niti će pričati sutra. Govorićemo samo o susretu sa Norveškom - istakao je on.

Pogledajte kako je to izgledalo u snimku na početku vesti.

Video: Tadić: Inidivualna statistika je nebitna, pogotovo taj broj nastupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodjo

    26. septembar 2022 | 19:55

    Zato sto nismo gay kao norvezani

  • Vitez Koja

    26. septembar 2022 | 22:44

    Ponovo nametanje neke besmislene propagande.Drago mi je što ne učestvujemo u tome.Što se tiče LGBT-A ja mislim da oni ničim nisu ugroženi, a takođe mislim da zaista ne treba nikog da zanima nečije preferencije u s.ksu, to je nebitno.Ako je neko ugrožen i ako nekome treba podrška, to su ljudi u siromašnim krajevima Afrike, Azije, koji nemaju ni pijaću vodu, a takođe ni dovoljno hrane, pa bi mogli da odrade kampanju za to i siguran sam da bi to podržali, a ne da se bave ko će koga da nag.zi.

  • tesla

    26. septembar 2022 | 22:01

    Zato sto je fudbal sport a ne politika bravo za tadica i nasu reprezentaciju i sve ostale reprezentacije koje u ovo nece da ucestvuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA