≫ 

Piksijev tim za Norvešku: Ofanzivna Srbija spremna za desant i pokoravanje Skandinavije!

Ovaj meč je dosta bitan iz mnogih razloga, pa je tim manje više i očekivan

  • 20
Dragan Stojković Piksi Foto: Marko Jovanović

Polako se sve "krčka" za ono glavno, za ono što će se desiti krajem godine u Kataru, kada će se 32 reprezentacije boriti za naslov prvaka Sveta i za ulazak u istoriju. Nije tajna da Srbije i selektor Dragan Stojković Piksi imaju velike ambicije, ali pre toga će morati da odigraju "finale" Lige nacija protiv Norveške u Oslu, koje je bitno iz mnogih razloga za našu selekciju (20.45, RTS 1, Arena sport 1 Premium).

Srbija se već jednom "okliznula" protiv selekcije Norveške, igrali su u Beogradu, Orlovi su tu dominirali, bili su bolji, ali jednostavno lopta nije htela u gol i rezultat na semaforu je pokazivao samo jednu nulu na strani kod naše selekcije, dok su Skandinavci odneli pobedu u ovom susretu i to golom Erlinga Halanda.

Sada je vreme za neke "naplate", makar tako to vidi kapiten Orlova, Dušan Tadić, koji se nada da će njegova ekipa osvojiti sva tri poena. Pred selektorom Piksijem su opet slatke muke, koji tim odabrati i kojim oružjem će napasti Norvežane. Ne može da računa na Sergeja Milinković-Savića koji će propustiti meč zbog kartona, ali će i te kako imati s čim da raspolaže, kako na sredini tako i u napadu.

Ruku na srce, osim Milinković-Savića suspenziju je zaradio i Uroš Račić, pa će sredina morati da se osloni na tek dva, tri igrača.

Odbrana mora biti utegnuta, eksperiment sa Švedskom dosta toga pokazao

Odlučio je Piksi da se "zaigra" na meču sa Švedskom i na štoperske pozicije je postavio debitanta Srđana Babića, uz koga su tu igrali još prekaljeni Stefan Mitrović, kao i fudbaler Bohuma, Erhan Mašović. Imao je ovaj trojac sasvim pristojnu utakmicu, došlo je do konfuzije, primili su gol, ali su kasnije to anulirali izvrsnom utakmicom.

Ipak, svestan je Piksi da u ovoj utakmici protiv Norveške nema baš mesta za kalkulacije, te će morati naš selektor da se "utegne" pozadi. S obzirom na to da je pozicija golmana manje-više sigurna u rukama Vanje Milinković-Savića, ispred njega bi trebalo da se nađu Miloš Veljković, Stefan Mitrović i Strahinja Pavlović.

Pavlović se ustalio u svom klubu, otkako je letos promenio sredinu, Veljković je sa Verderom uspeo da se vrati u Bundesligu, dok bi Mitrović tu kao najstariji "komandovao" ostalom dvojicom. Po desnom boku bi trebalo da deluje Darko Lazović, iako je šansu protiv Švedske dobio Andrija Živković na ovoj poziciji.

Živković je odigrao dobro, imao je asistenciju kod gola Mitrovića za izjednačenje, ali je prethodno i načinio grešku kojoj je usledio gol. Sve je to izgledlao dosta čvršće u nastavku kada je Darko Lazović ušao umesto njega, pa se tako očekuje ova promena.

Leva strana je osigurana za Filipa Kostića, koji ima alternative u vidu Filipa Mladenovića i Nemanje Radonjića, ali je verovatnije da će drugopomenuti fudbaleri kao i obično ući negde krajem meča da svojim trčanjem "uništi" protivnika.

Nemanja Radonjić Foto: Marko Jovanović

Vezni red bez SMS-a, Račića i Gudelja, ali i pakleni napad koji dočekuje Norvešku

Malo će imati problema Piksi sa veznim redom, pošto neće moći da računa na dobar deo fudbalera koji deluje na ovim pozicijama. Najveći propust je izostanak Sergeja Milinkovića Savića koji će zbog žutih kartona propustiti ovaj meč.

S obzirom na deficite koje ima na ovoj poziciji, jedno mesto koje je stopostotno sigurno jeste ono za Sašu Lukića, kapitena Torina, koji će vrlo uskoro i promeniti sredinu, pošto mu se tako nešto "sprema" od strane kluba gde je jedan od glavnih igrača.

Njegove karakteristike su okrenute defanzivi, pa je za očekivati da se pored njega pronađe neki malo "kreativniji" igrač. Tako da je najverovatnije da će Piksi na drugo mesto staviti Nemanju Maksimovića, koji bi trebalo da dobije prednost u odnosu na Ivana Ilića, dok ona druga alternativa u kojoj se Dušan Tadić spušta na poziciju centralnog veznog, dok bi mesto ofanzivnog veznog pripalo Filipu Đuričiću nije baš realna u ovom trenutku.

Mesto ofanzivnog veziste, kako je i gorenavedeno, ide Dušanu Tadiću, glavnom kreatoru naše igre.

Za kraj, napadački dvojac će činiti Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Fudbalska reprezentacija Srbije sastav Ilustracija: Telegraf Foto: FSS

Video: Srbija igra protiv Švedske, deca ispunila Marakanu da bodre Orlove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    26. septembar 2022 | 22:09

    Dobar sastav,pobedjujemo sigirno !

  • vuk

    26. septembar 2022 | 22:55

    zadnja linja je velika rupa..malo bolji team ko zna brzo igra u napad ima cemo teskih problema..lako primamo golove…nemozes nikad vise dati golove koliko mozes primiti…

  • realno

    26. septembar 2022 | 23:02

    Da mi je znati koju utakmicu je STEFAN Mitrović odigrao a da nije bar jednom kiksnuo...Bude u proseku 2-3 kiksa po utakmici...I on IGRAO 31 put za reprezentaciju...Čovek sa 32 godine "igrao" tj. čuvao klupu za Hetafe, Benfiku, Strazbur, Gent, Frajburg, Valjadolid, Kortrajk, Brno, Petržalka i Gornji Milanovac...Šta to govori o njemu, da se nidje nije dokazao i zadržao...To jest u 8 zemalja je igrao...Dokaz da i dalje igraju menadžerski igrači...Njega Kuluševski prebacio i okrenuo kao u tel. govornici...Al' dobro,svaku utakmicu kad on igra,a igraće i sutra bude bar 4+...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA