≫ 

Dešam poslao poruku navijačima da ne paniče, pa od trenera PSŽ-a tražio da ne forsira Embapea

Selektor "Trikolora" ima razloga za brigu, ali mora da brine i o svojim igračima

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Mađarska - Francuska

Foto: Tanjug/AP

Francuska reprezentacija ide u Katar na Svetsko prvenstvo kao akutelni šampion sveta. Trikolori su do titule stigli u Rusiji, gde su u finalu slavili protiv Hrvatske sa 4:2. Ova reprezentacija je imala malo lošije izdanje u Ligi nacija, dok selektor Didije Dešamp ističe da nema mesta za paniku.

Ova reprezentacija u gostima poražena od Danske sa 2:0 u meču šestog kola Prve grupe Divizije A Lige nacija, dok je Hrvatska u Beču nadigrala Austriju 3:1 i tako ostavila reprezentaciju Francuske na pretposlednjem mestu u grupi sa pet bodova, dok je Austrija na poziciji ispod sa jednim bodom manje.

- Ne mislim da je to brodolom, niti da ima razloga za paniku. Imali smo i mi dosta prilika, ali smo previše grešili. Imamo mlad tim, a većina fudbalera nema iskustvo na najvišem nivou - rekao je Dešamp.

Aktuelni svetski šampioni nalaze se na meti kritika zbog loše igre u Ligi nacija.

- Nije pitanje formacije na terenu, ali kada imate četiri kornera i danski igrač svaki put ostane sam, možete da igrate s trojicom, petoricom pozadi, ali to ne menja ništa. Međutim, ponavljam, nema razloga za brigu, povratak fudbalera s međunarodnim iskustvom će nam dobro doći. Nema brige, svima je teško - ističe selektor Francuske, koji je tražio od trenera PSŽ-a, Kristofa Galtijea da u nastavku da manju sezonu Kilijanu Embapeu kako bi bio spreman za Svetsko prvenstvo.

- Znam da Galtije uvek želi da ima Mbapea na terenu. Ali s vremena na vreme može da ga odmori. To neće da mu napravi probleme - rekao je Dešamp.

Video: Mihajlo Ristić iz karantina u Francuskoj objašnjava zašto ne doživljava izolaciju kao nešto teško

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA