≫ 

Bitka u zemlji srećnih ljudi: Može biti samo jedan

Mitrović ili Haland, Srbija ili Norveška, neko će večeras u A razred Lige Nacija i u baraž za Euro - bitka u Oslu kreće o 20:45

  • 6
Aleksandar Mitrović i Erling Haland

Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Došli smo do kraja puta, do cilja, opet su srpski fudbaleri nadomak još jednog dobrog rezultata - plasmana u viši razred Lige Nacija, u red odabranih, u "creme de la creme" društvo evropskog fudbala. Tu, realno, i pripadamo kako igramo pod Draganom Stojkovićem Piksijem. Krčimo put, autoritativno stremimo ka visinama, baš poput orlova.     

Nižemo pobede, grabimo ka vrhu, a sledeća stanica, i poslednja na ovom putu kojim sigurno gazimo je zemlja srećnih ljudi, Oslo i Halandova Norveška - sledi borba za prvo mesto u grupi.

Skandinavcima i remi donosi sve, nama je samo pobeda garant uspeha, njima je lakši, a nama večeras malo teži put do slave. Ništa novo, već viđeno i već smo imali tu poteškoću pred sobom. Pitajte Ronalda, zna on.

Mi imamo taličnog Aleksandra Mitrovića, kad je on na terenu počeli smo da verujemo da je sve moguće. Norveška ima svog Mitrovića, gol-predatora Erlinga Halanda. I oni veruju da se sva čuda mogu ostvariti sa golgeterom Mančester sitija. Kakav god ishod bude, prvoklasan fudbal je zagarantovan.

Fudbal Srbija - Švedska Aleksandar Mitrović

Foto: Marko Jovanović

Stadion je rasprodat odavno, scena je spremna za ekipe, ali su sve oči, dabome, uprte u dvojicu udarnih protagonista koji imaju da pokažu zašto su u ovom trenutku ponajbolji golgeteri na svetu.

Statistika koju donose u ovaj meč je brutalna.

"Mitrogol" je het-trikom protiv Švedske nastavio seriju reprezentativnih golova, redovno pogađa i u Fulamu, a šta tek reći za Halanda. U seriji je od osam zvaničnih utakmica na kojima je tresao mrežu, to je učinio i na poslednjoj za Norvešku u meču protiv Slovenije u Ligi nacija. Bio je i strelac jedinog gola za Norvežane u Beograadu u prvom meču dva tima.

U Premijer ligi naprosto "teroriše" protivničke odbrane, upisao je dva het-trika u tekućoj sezoni, od starta šampionata na samo dva meča nije postigao gol.

Piksi je u najavi utakmice biranim rečima pričao o Mitroviću i Halandu, kakva je sreća selektorima i trenerima da ih imaju.

- Obojica su u odličnom momentumu. Igraju u Engleskoj i jako su produktivni i pogađaju iz svih pozicija. Imaju neverovatne karakteristike i profesionalci su. Nisam iznenađen. Imaju kvalitet, da ga nemaju nikada se to ne bi desilo. Imaju osećaj da daju gol, da budu u pravo vreme na pravom mestu. Raduje me da vidim da su u formi. Ali, nisu isti, nemoguće je da imate dva ista igrača - rekao je Stojković, pa novinarima dao do znanja da mu je Mitar, naravno, broj jedan kada bi morao da bira između ova dva golgetera.

- Zadovoljan sam sa svojim napadačem Aleksandrom Mitrovićem, Aleksandrom Velikim, ne tražim ništa više od toga - poručio je Piksi.

Plasirali smo se na Mundijal, pred vratima smo najjače grupe u Ligi Nacija, perfekcija bi bila završiti ovu priču pobedom u Oslu.

Norveška je više puta proglašena zemljom u kojom žive najsrećniji ljudi, i zavidimo joj na tome, a u utorak uveče navijaćemo da srpski fudbaleri budu najsrećniji u zemlji srećnih ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Norge

    27. septembar 2022 | 11:18

    Koja srecna zemlja.Nasi su mnogo izlagali da je ovde sve sreca...

  • Đorđe

    27. septembar 2022 | 12:38

    Samo kontrola lopte i pas igra, uostalom Piksi dobro zna!

  • jezgro severa

    27. septembar 2022 | 17:48

    bice tesko nema pesica u timu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA