Frka u Podgorici: UEFA pokrenula istragu zbog sumnji na rasizam crnogorskog fudbalera, Finac ponovo meta!

Iz FS Finske su saopštili da neće komentarisati slučaj dok je istraga u toku

  • 2
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Danska - Finska

Foto: Tanjug/AP

Poraz Crne Gore od Finske u poslednjem, haotičnom meču B Lige nacija, sinoć pod Goricom, neće, po svemu sudeći, biti jedini problem crnogorske fudbalske reprezentacije, prenose Vijesti. Zapravo, biće i mali problem, ukoliko istraga UEFA pokaže da je igrač finskog tima Glen Kamara vređan na rasnoj osnovi tokom utakmice.

Fudbalski savez Finske objavio je da je evropska kuća fudbala pokrenula istragu neposredno po završetku susreta u Podgorici, zbog sumnje na rasističko ponašanje "jednog crnogorskog igrača prema Glenu Kamari".

Sredinom prvog poluvremena, bila je primetna gužva oko Kamare, a sudija Fransia Leteksije pozvao kapitene Jovetića i Pukija na razgovor - moguće da je finski fudbaler baš tada i prijavio da je vređan.

Iz FS Finske su saopštili da neće komentarisati slučaj dok je istraga u toku.

Kamara je, podsećaju finski mediji, 2021. godine bio na meti rasističkih uvreda na meču Lige Evrope, između Slavije iz Praga i Rendžersa, te da ga je vređao češki fudbaler Ondrej Kudela, koji je zbog toga kažnjen sa deset mečeva suspenzije iz Uefinih takmičenja, pa je propustio i Evropsko prvenstvo.

U aprilu 2019. godine, UEFA je kaznila Crnu Goru igranjem jednog meča pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača i uvreda na rasnoj osnovi igrača Engleske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    27. septembar 2022 | 10:21

    Finci nekog optuzuju za rasizam. Smesno. Najveci nacisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA