≫ 

Srbi održali čas fudbala Norvežanima za 1. mesto: Vlahović i Mitrović su "ubice", Haland strpan u džep

Kakva utakmica našeg tima jedna od najboljih od kada je selektor Dragan Stojković Piksi preuzeo reprezentaciju

Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović Foto: MN Press

Srbija je održala čas fudbala Norveškoj usred Osla! Golovima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, naš tim je došao do pobede od 2:0 i do tri boda za prvo mesto u grupi Lige nacija, što nam donosi i plasman u elitnu grupu.

Igrom u Oslu, naš tim je pokazao da je trenutno među najboljim ekipama u Evropi i da će zasluženo u sledećem izdanju Lige nacija igrati sa najboljima i to će ujedno biti i naša prva prilika da se borimo za trofej u ovom takmičenju.

Slovila je Norveška za favorita pre meča na papiru i na kladionicama, verovatno zbog neverovatne forme Erlinga Halanda, ali Srbija je igrom protiv Švedske pokazala da je u vrhunskoj formi, ali i da ima vrhunski tandem u napadu - Mitrović - Vlahović, koji je i na ovom meču pokazao da je ubitačan.

Norveška - Srbija 0:2

(Vlahović 42, Mitrović 54)

Norveška: Niland, Rajerson, Hanke-Osen, Ostgard, Meling, Odegard, Aursnes, Berge, Eljunusi, Haland, Serlot

Srbija: V. Milinković Savić, Veljković, S. Mitrović, Pavlović, Živković, Lukić, Ilić, Kostić, Tadić, A. Mitrović, Vlahović

Imao je Haland šansu u prvom minutu, kada ga je posle opasne akcije i proigravanja Serlota. Šutirao je Haland iz prve levom nogom, prilično snažno, ali je Vanja Milinković Savić vrhunski intervenisao i spasao siguran gol.

Nastavila je Norveška da dominira još nekih dvadesetak minuta, a onda je do kraja meča postojao samo jedan tim - Srbija!

Plesali su po terenu Piksijevi izabranici, pravili šanse, diktirali tempo igre, a imali smo i prvu veliku šansu preko Vlahovića kada je odlično šutirao glavom, ali je Niland vrhunski intervnisao i odbranio udarac.

Međutim, u 42. minutu posle vrhunske akcije Kostića i Vlahovića Srbija je povela sa 1:0.

Bio je to mat u dva poteza u izvedbi tandema Juventusa. Ubrzo je i završeno prvo poluvreme.

Ali, nije se ništa promenilo ni posle pauze.

Nastavila je Srbija da dominira, a posle 54. minuta rezultat na semaforu je dupliran! Kakva je to akcija bila, za udžbenike! Krenulo je požrtvovanjem Vlahovića, lopta je došla do Tadića, koji je "izbacio u prostor" Ivana Ilića, koji je vrhunski dodao do Mitrovića, koji je zakucao loptu iza leđa Nilanda za 2:0.

Mogla je Srbija do kraja meča da postigne još neki gol. U igru su ušli Radonjić i Lazović umesto Kostića i Živkovića, a Radonjić je imao jednu bravuru i dobar prodor po desnoj strani, kada je protigrao Mitrovića, kojem je ovoga puta Niland odbranio udarac.

Igrali su vrhunski i u nastavku naši igrači i priveli meč sigurno kraju, a mogli su i da povise prednost posle još nekoliko sjajnih akcija.

Imao je i Haland šansu da da gol u 90. minutu, ali je Milinković Savić još jednom vrhunski intervenisao i stavio tačku na ovaj meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нови Сад

    27. septembar 2022 | 22:22

    Колико је лепо и са уживањем гледати Пиксијеве орлове. Види се борба, жеља, жар у очима. Скоро исти играчи као код Крстајића и Тумбе, али Пикси је класа. Мајстор остаје мајстор. А Терзини плаћено следбеници нека лупају минусе. Терзо, кад споменеш Пиксија, стани мирно. Живела Србија, напред орлови !!!

  • PFCNesa

    27. septembar 2022 | 22:30

    Pavlovic je MAŠINA 💪💪💪💪💪

  • Boban

    27. septembar 2022 | 22:00

    Piksi je legenda. Pitanje je da li je bolji bio igrač ili selektor💪🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA