≫ 

"Srbija se kockala i uspela, bilo je frustrirajuće": Norvežani u šoku, Odegard psovkom opisao igru svog tima

Fudbaler Arsenala samo na jedan način mogao je da dočara nastup Norvežana večeras u Oslu

  • 3
Dušan Tadić, Martin Odegard, Srbija - Norveška, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je više nego vrednu pobedu na gostovanju Norveškoj (0:2) u Ligi nacija čime je došla do plasmana u Diviziju A ovog takmičenja i mesta među najboljim selekcijama Starog kontinenta.

I dok u taboru Orlova i u Srbiji vlada prava euforija, na drugoj strani, u Norveškoj - muk. Selektor Stale Solbaken uspeo je da poveže nekoliko rečenica, istakavši da je Srbija išla na sve ili ništa i da je na kraju uspela da ostvari trijumf.

- Imali su veoma visoko mišljenje o nama. Mi smo se malo "ušuškali" u tome, ali bilo nam je teško da igramo nakon što smo primili prvi gol. Srbija se "kockala", ali je na kraju uspela - rekao je Solbaken za norvešku "TV 2".

Dodao je da je mnogo više njegovih igrača bilo na nivou prilikom prethodnog susreta Norveške i Srbije, a da ovoga puta to nije bio slučaj.

- Nismo igrali najbolje, ali su sitnice odlučile da pobeda ode na stranu Srbije. Na prošlom susretu imali smo više igrača koji su bili bliži vrhuncu forme, ali to ne treba da nam bude nikakav izgovor. Pobedili bismo Sloveniju i na dobar i na prosečan dan, dok bismo protiv Srbije morali da budemo na maksimumu ako želimo da dođemo do rezultata, a mi to nismo danas uradili - dodao je Solbaken.

Možda i najveća zvezda tima posle Erlinga Halanda u timu Norveške, Martin Odegard istakao je kako je njegov tim igrao užasno, a uz to je čak i opsovao, ljut što Vikinzi nisu ostvarili cilj.

- Bilo je vrlo frustrirajuće. Počeli smo dobro tokom uvodnih 20-30 minuta, nakon toga, bilo je sr*nje. Oni su dolazili u opasne šanse, a mi nismo uspeli da ih ispratimo. Iako smo imali loptu, to nije bilo dovoljno. Nismo iskopali sebi put skroz do kraja, ali mislim da ima dosta pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ovog nastupa u Ligi nacija - izjavio je Odegard.

Video: Au, što pada! Orlovi trenirali po kiši pred Norvešku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    28. septembar 2022 | 07:29

    "Simpatican deckic" ovaj Solbaken, u Beogradu ste imali srece posto je Srbija odigrala jednu od losijih utakmica u poslednje vreme a i tada su bili bolji od vas, a ovde ste igrali koliko vam je bilo dozvoljeno, niste se nista pitali i gol verovatno ne bi dali jos da se igralo pet dana.

  • Ja bre

    28. septembar 2022 | 03:26

    Ovi daju izjave kao da su igrali sa Farskim ostrvima.Kompleks je cudo,imaju Halanda i misle da svaku utakmicu treba da pobedjuju.Pa i u Beogradu je Srbija bila bolja i u Oslu i slep to vidi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA