Piksijeve reči o Mitroviću i Vlahoviću želi da čuje cela Srbija, pecnuo i Halanda: "Mogu i kuvar da budem"

Selektor je bio dobro raspoložen posle fenomenalne partije Orlova u Oslu

  • 6
Dragan Stojković Piksi Printskrin: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi verovatno je omiljena ličnost u Srbiji dan nakon pobede Orlova nad Norveškom u gostima.

Srbija je Halandu i ekipi održala čas fudbala na njihovom terenu i odigrala je za desetku, a pobeda nam je donela plasman u A diviziju Lige nacija, obezbeđen najmanje plej-of za EURO 2024 u kvalifikacijama, kao i lakši žreb u kvalifikacijama i drugi šešir.

Selektor Stojković je blistao posle pobede istakao je da je ona potpuno zaslužena uz dobru igru i dominaciju na terenu.

- Pre nego što bilo šta kažem o utakmici, danas je mnogo lep dan, veliki praznik Krstovdan, rođendan je mom sinu Marku i Srbija je pobedila. Sve se složilo onako kako treba. Što se tiče utakmice, rekli smo i u Beogradu da će ova utakmica da odluči, sačekali smo da damo sud. Mislim da smo dominirali u igri, pristupu, tehničkim stvarima koje stalno ponavljamo. Ovaj stil fudbala koji igramo očigledno pravi problem protivniku, potpuno zaslužena pobeda. Nije lako igrati ovde, ali smo uspeli da uradimo ono što smo hteli - rekao je Stojković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Velika dilema u Srbiji godinama je bila da li može da se igra sa dva špica i da li Vlahović i Mitrović funkcionišu zajedno na terenu, jer su sličan tip igrača, a Piksi je u praksi razuverio sve i dokazao da je tako nešto moguće, ali i pogubno po rivale, što su na svojoj koži osetili i Šveđani i Norvežani.

- Onda mora da je dobar trener - našalio se Piksi posle pitanja o tome kako je uspeo da uklopi Mitrovića i Vlahovića da funkcionišu besprekorno, a zatim i obrazložio sve.

- Mi imamo te igrače i stvarno bi bila šteta držati nekoga na klupi, samo zato što je trener eto zamislio sistem sa jednim napadačem. Ja se ne slažem sa tim, mislim da kvalitetni igrači, koji poseduju veliki potencijal, treba da imaju svoje mesto u dresu reprezentacije. Drago mi je zbog Mitrovića koji je postigao jubilarni 50. gol i drago mi je zbog Vlahovića, koji je se upisao u strelce i otvorio utakmicu postigavši prvi gol. Ali ne radi se samo o golovima, oni svojim ponašanjem i svojom borbenošću i timskim radom zaslužuju svake pohvale.

Italijanski mediji poručili su Alegriju da pogleda mečeve Srbije, da vidi kako treba da uklopi Kostića i Vlahovića.

- Pa dobro, na prvu loptu imponuje to što se piše, ali ne verujem da će me bilo šta pitati, niti ima potrebe, on je iskusan i trofejni trener. Meni je drago da oni kada dođu ovde igraju onako kako ja želim. Kako igraju u klubovima, to me ne zabrinjava previše.

Dušan Vlahović, Filip Kostić, FK Juventus Dušan Vlahović i Filip Kostić u dresu Juventusa; Foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Pomenuo je Piksi i atmosferu koju su stvorili u reprezentaciji.

- Činjenica je da smo uspeli da od prvog dana napravimo dobru atmosferu, jedan ambijent bih rekao, da svi budu rasterećeni što se tiče njihovih karijera, da budu srećni i nasmejani i da kada igraju za Srbiju daju svoj maksimum. Oni to pokazuju i drago mi je.

Na kraju je intervju završen zanimljivom konstatacijom i šalom da je Piksi ipak pronašao recept za Halanda i da ima šmeka i za kuvara.

- Da, izgleda da mogu i kuvar da budem. Nema tu velike filozofije. osim tog prvog minuta, moram da kažem to, kada je bila ona šansa, naša defanzivna linija je bila vrhunski raspoložen da ne primi gol, delovali smo homogeno kao ekipa i zato Halanda nije bilo u igri faktički.

Video: Mitar i Piksi poleteli u vazduh: Slavlje Orlova posle Norveške koje niste videli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duci

    28. septembar 2022 | 13:46

    Piksi zamjeram ti samo sto nisi ranije preuzeo reprezentaciju

  • Blok 64

    28. septembar 2022 | 14:01

    Samo da nas sreca a i zdravlje posluze.

  • Перагеније

    28. septembar 2022 | 14:10

    Уз мало среће осветласмо образ. А без среће нема ни највећих играча и репрезентација...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA