≫ 

Legendarni "Dika" o emotivnom zagrljaju sa Piksijem i partiji Vanje Milinković Savića

Sportski direktor reprezentacije podelio je utiske posle velike pobede u Oslu

  • 1
stevan stojanović Foto: youtube/FSS

Svi zadovoljni, svi srećni, svi nasmejani. To je opis tabora srpske fudbalske reprezentacije posle gotovo svake utakmice. Tako je bilo i u Oslu, gde je ostvarena jedna od važnijih pobeda pod Piksijevom komandom, a njegova desna ruka, čuveni Stevan "Dika" Stojanović podsetio je da je "Mister" sve ovo što je uradio i obećao kad je počeo novi ciklus.  

- Mogu da se vratim na početak kad je bio žreb, selektor je i obećao i rekao da nam je cilj da uđemo u A diviziju gde i pripadamo po igri koju smo večeras prikazali. Momcima svaka čast, stvarno su odigrali na visokom nivou i zasluženo su u A grupi - izjavio je nekadašnji golman Zvezde.

Jedna od upečatljivijih scena sa "Uleva" stadiona po završetku meča, a bilo ih je napretek, jeste zagrljaj Piksija i Dike čega se kratko dotakao Stojanović.

- Pa jeste, znate kako, mi se dugo znamo, 40 godina.... Jedan cilj koji smo postavili bio je Katar, drugi cilj bio je ulazak u A grupu Lige Nacija, ostvarili smo oba i sigurno su i emocije proradile i kod mene i kod njega.

Pobeda u Oslu, plasman u A diviziju Lige Nacija donela je i novu dozu samopouzdanja pred Katar, slaže se Dika.

- Jeste, imamo tešku grupu, teške protivnike, međutim momci su videli da mogu, tako da ne obećavamo ništa, ali sigurno ćemo igrati na ovom nivou na kom smo do sada igrali.

Fudbalska reprezentacija Srbija - Norveška, Liga nacija Foto: MN Press

Kao bivši vrhunski golman Stojanović je ponosan na partiju Vanje Milinković Savića i njegovu intervenciju u prvom minutu kada je fantastično "skinuo" Halandov šut.

- Pa da, Vanja je u prvoj minutu odbranio stvarno fenomenalno i ulio samopouzdanje ekipi. Tokom utakmice je stvarno branio dobro, pokazivao sigurnost, tako da i ekipa nije bila u panici, pogotovo poslednja linija. Zaslužio je čistu desetku za partiju koju je prikazao..

Ofanzivno i samo ofanzivno, ko god je sa druge strane terena, to je koncpet od kojeg ne odstupa Piksi, i to više nikog ne iznenađuje.

- Nije (me iznenadio ofanzivan pristup), zato što mi cele godine tako igramo. Što se tiče Portugala, koji je krem fudbala, tada sam očekivao da ne igramo toliko ofanzivno, međutim Piksi se opredelio za ofanzivu tako da me uopšte nije iznenadio što je i protiv Norveške igrao na isti način - zaključio je Dika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pile

    28. septembar 2022 | 14:03

    Daj da vidimo šta vozač autobusa ima da kaže,kako je tekao put do stadiona i šta je poručio igračima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA