"Znao sam gde će Rikardo šutirati, srce mi je puno": Heroj Radničkog za Telegraf o odbranjenim penalima

Mihailo Dragićević je neko ko je definitivno pažnju skrenuo na sebe posle neverovatnog izdanja u Kupu Srbije

  • 6
Mihailo Dragićević, Radnički Sremska Mitrovica, Partizan Printskrin: Youtube / Arena Sport

Desio se presedan u srpskom fudbalu, Partizan je ispao u prvoj rundi Kupa od Radničkog iz Sremske Mitrovice! Klub sa zapada Srbije je bio bolji posle izvođenja penala, gde je najbolji pojedinac bio Mihailo Dragićević, mladi golman Radničkog koji je odbranio dva penala od četiri, koliko je promašio Partizan.

Dragićević je rođen 2000. godine, ali je tokom penal lutrije uspeo da sačuva koncentraciju i da se na neverovatan način predstavi publici u Srbiji. Počeo je karijeru u Brodarcu, zabeležio je nekoliko nastupa i za mladu reprezentaciju Srbije, dok je u Mitrovici dobio prvu pravu priliku i već im se isplatio.

Ovaj mladi golman je postao heroj u penal seriji, od četiri jedanaesterca koliko je Partizan promašio, on je odbranio dva i to Rikardu Gomešu i Andradeu pročitavši namere fudbalera. Dragićević je za Telegraf izjavio da je znao gde će Rikardo da šutira.

- Za Rikarda sam znao, u prethodnoj sezoni sam bio u Proleterlu i bio sam član ekipe kada je Petrić odbranio penal Rikardu, u tu istu stranu. Kada sam video da će on prvi da šutira, odmah sam se setio situacije i rešio da idem u levo. Kao ekipa se nismo pripremali za penale, nismo znali ko će igrati, niti ko će šutirati. Imao sam svoj "ritual", odredio sam strane gde ću ići kod svakog udarca i to je to. Ispalo je dobro - rekao je Dragićević za Telegraf.

Video: Istorijska penal serija: Radnički iz Sremske MItrovice izbacio Partizan iz Kupa Srbije

Kao i njegov saigrač, Nemanja Spasojević, tako i Dragićević kaže da još nije svestan onoga što su on i njegova ekipa uradili, da jednostavno ne mogu da veruju šta se desilo.

- Nisam još svestan, euforija traje neka dva sata. Naslutili smo da bi moglo da se desi, ali ja lično nisam svestan čitave situacije i nisam svestan šta sve ovo donosi. Mislim da ću tek ujutru biti svestan svega, svestan onoga što se desilo i šta smo mi kao ekipa uradili, ali i šta sam ja uradio na golu u penal seriji.

Radnički je u svojoj Sremskoj Mitrovici imao i veliku podršku navijača, rasprodat je čitav stadion i to je ono što je donekle i poguralo Radnički ka pobedi. Bar tako smatra i Dragićević.

- Atmosfera je bila neverovatna. Znali smo da će biti spektakl, na papiru smo bili autsajderi i kad smo izlazili na teren, bodrili smo jedan drugog. Očekivali smo, tokom čitavog meča se osetila neka euforija. Poluvreme je završeno 1:0, nastavili smo da se bodrimo, na kraju smo uspeli da slavimo. Neopisivo je, ne mogu da objasnim, ali slutili smo da možemo da izbacimo vice-šampiona Srbije. Sama pomisao na tako nešto je bilo "da se naježiš", zato nam je sada puno srce - zaključio je Dragićević.

Video: Veliki šok za Partizan u nadoknadi: Drugoligaš Radnički izjednačio i odveo meč u penale!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    28. septembar 2022 | 23:17

    Ha,ha,ha, jel Nahto dao gol iz penala,bruka za Partizan ali realno i u prvenstvu su u Nišu dobili poklon penal od sudija,u nadoknadi dali gol Mladosti i u Kragujevcu sudija navlačio za Partizan,imali bi 5 bodova manje i teško bi došli do drugog mesta,krčag ide na vodu dok se ne razbije

  • Auuu

    28. septembar 2022 | 20:58

    Dobro de, pobedili ste Partizan a ne Mancester. Sta ste se primili.

  • Noup

    29. septembar 2022 | 05:28

    Ne bj tako da je peNatcho bio tu, on ima 70 penala po sezoni, iskusan, stari lav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA