Kralj za Telegraf posle eliminacije Partizana u Kupu: Nedostojno dresa, grba i istorije, ali bićemo opet pravi

"Nije smelo da se desi, ali vreme ne možemo da vratimo, možemo samo da izvučemo pouke i već u nedelju protiv Vojvodine budemo na pravom nivou," kaže sportski direktor crno-belih

  • 28
Ivica Kralj Foto: MN Press

Ne mogu u Partizanu da se saberu posle šokantne eliminacije iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice, jer je trofej u pomenutom takmičenju bio nešto čemu su se crno-beli nadali, a sada su već u septembru isplaki iz konkurencije.

Sve dobro što je Goran Petrić učinio u proteklom periodu ne može da izbriše jedan meč, slab dan, ali činjenica je da pristup fudbalera tima iz Humske nije bio pravi, da su, posebno u drugom poluvremenu, potcenili rivala iz Prve lige Srbije i dozvolili sebi da u prilično jakom sastavu ostave tamnu mrlju i dobrano iznenrviraju navijače.

Novi sportski direktor Ivica Kralj je u četvrtak ujutru bio na treningu sa igračima i stručnim štabom, analizirao se veliki propust, tražili uzroci koji su doveli do eliminacije...

- Iskreno da vam kažem, drži me osećaj šoka od juče i ne pušta. Nisam mogao prvo da verujem da smo na onakav način primili gol, da smo dozvolili da padne koncentracija, umesto da mirno zatvorimo meč koji smo sve vreme imali pod kontrolom. U prvom poluvremenu smo postigli gol i imali nekoliko zicera da sve završimo, u drugom takođe dve ili tri dobre situacije da stavimo tačku. Umesto toga, dozvolili smo propust i odveli utakmicu u jedanaesterce, na koje se i reflektovao taj gol u nadoknadi vremena. Jer, zaista ne pamtim da je neki tim promašio četiri penala. Vrteo sam “film”, sećam se nekog meča rumunske Steaue od pre 35, 40 godina kao kroz maglu, čini mi se da se nešto slično dogodilo. U svakom slučaju, za Partizan je ovo nedopustivo, nedostojno dresa, grba i istorije kluba, no, ne možemo da vratimo vreme, moramo da prevaziđemo loš trenutak i okrenemo se onome što sledi, a to je duel sa Vojvodinom u nedelju – kaže Ivica Kralj za Telegraf.

Legendarni golman crno-belih smatra da samo pobede “leče” sve nedaće.

- Dogodio se “kratak spoj”, slab dan, možda i loš trenutak, jer je utakmica odigrana usred pauze, ali apsolutno verujem i u stručni štab sa trenerom Gordanom Petrićem na čelu i u igrački kadar, koji je u prethodnih više od deset mečeva pokazao kvalitet i na domaćoj i na međunarodnoj sceni. Svi bismo voleli da se ono Sremskoj Mitrovici nije desilo, ali vreme ne možemo da vratimo, moramo da prevaziđemo situaciju, naučimo nešto iz tog kiksa i nastavimo da pobeđujemo, jer su pobede jedini lek za nevolju i vraćaju igračima i samopouzdanje i raspoloženje. Momcima je sigurno najteže, treba im dati podršku kako bi se vratili u kolosek i nastavili kao pre meča u Sremskoj Mitrovici. Kvalitet imaju, već su ga dokazali, samo je bitno da se podignu i rade ono što najbolje znaju.

Podrška treneru i igračima, borićemo se za titulu

Kralj se ne plaši mogućnosti da eliminacija iz Kupa poljulja tim i u narednim mečevima.

Ivica Kralj Foto: MN Press

- Već smo imali kritičnu situaciju na početku prvenstva i uspeli smo da je prevaziđemo zahvaljujući Gordanu Petriću, tako da sam uveren da će igrači već na nedeljnom meču sa Vojvodinom biti na pravom nivou. Moramo samo da izvučemo pouke i naučimo nešto iz utakmice sa Radničkim. Siguran sam da je to bio samo slab dan, koji se desi svakom sportisti i da se neće reflektovati na nastavak takmičenja. Partizan će dati sve od sebe da, ako je već eliminisan iz Kupa, osvoji šampionsku titulu i uz to što dalje dogura u Evropi. Potrudićemo se da više ne šokiramo ni sami sebe, niti naše navijače, već da ih učinimo srećnim i ponosnim kao što je to bio slučaj u proteklih mesec dana.

Sportski direktor je prisustvovao treningu, razgovarao i sa trenerom i sa igračima.

- Pričali smo naravno o svemu, nikome nije lako, ali nema odustajanja i predaje. Igračima je najteže, znaju da epilog iz Sremske Mitrovice nije smeo da se dogodi. Fudbal, ali ne samo fudbal, sport na vrhunskom nivou je danas takav da jednostavno nema minulog rada, nema starih zasluga, niti kredita. Moraš da se dokazuješ i potvrđuješ svakoga dana na treningu, na utakmicama, moraš da opravdaš činjenicu da nosiš težak dres kakav je Partizanov. Znam vrlo dobro o čemu pričam, jer sam prošao sve situacije u tri mandata u Partizanu i to je uvek igra na tankoj žici. Zna to vrlo dobro i trener Petrić iz ličnog iskustva i dugog staža u našem dresu, pa će, uveren sam, znati kako da vrati igrače na pravi put. Imaju maksimalnu podršku kluba, znam da će već u nedelju protiv Vojvodine uzvratiti na terenu na najbolji mogući način – zaključio je Ivica Kralj.

Video: Istorijska penal serija: Radnički iz Sremske MItrovice izbacio Partizan iz Kupa Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    29. septembar 2022 | 14:15

    Retko koji klub iz Srbije je doživeo više blamiranja na domaćoj i međunarodnoj sceni od Partizana. Jedini izlaz je privatizacija kluba. Nesposobnim ljudima koji vode Partizan u zadnjih nekoliko godina tamo sigurno nebi imali mesta. Država je prodala industrijske gigante, mala i velika preduzeća pa zašto nebi jedan posrnuli FK Partizan, pa makar za jedan dolar kao nekada železaru Smederevo.

  • Pera

    29. septembar 2022 | 13:48

    Kralju sta je s stobom mora da si jeo bunike ! Pakuj kofere i pravac sa onima koji su te doveli Uprava m.... iz svetinje

  • SRBin bre

    29. septembar 2022 | 13:59

    Bice bolje za 2 do 3 godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA