≫ 

"Platio bih zlatom da sam pored sebe imao igrača kao što je Kostić"

Darko Kovačević pričao Italijanima o Kostiću i Vlahoviću

  • 2
Darko Kovačević Foto: Marko Jovanović

Kada god se povede debata oko partija Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, čini se da je za Italijane idealan sagovornik na ovu temu nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Darko Kovačević!

Najviše i zbog toga što je Kovačević svojevremeno nosio dres Juventusa s kojim je 1999. osvojio Intertoto kup i dao 11 golova na 47 mečeva, a u razgovoru za "Gazeta delo Sport" je rekao:

- Da, videli smo drugog Vlahovića i Kostića u dresu Srbije. Hvala Stojkoviću koji radi odličan posao. Srbija je danas tvrdi tim koji igra dobro i ima mnogo mladih talenata - rekao je Kovačevič koji je na konstataciju novinara da je sve to suprotno od Juventusa dodao:

- Idemo polako, sezona je tek počela. Povrede su pogodile Juve. Naravno, nesporno je da u ovom trenutku stvari ne idu kako treba. Kad tim krene loše, onda se svi muče. Verujem da ćemo gledati drugačiji Juventus kad se oporave Pogba i Kijeza. Verujem da je Dušan jednostavno patio od nečega što se zove "anxiety performance."

- Sećam se da mi se desilo da tri meseca ne postignem gol. Bio sam posvećen, trudio sam se i ništa. Možda je Dušan proživeo sličan period. Nije postigao gol iz akcije od 15. avgusta. Ali gol u Norveškoj će mu mnogo pomoći.

Osvrnuo se Kovačević i na tvrdnje novinara da se Kostić takođe muči u Juventusu.

- Dajmo mu vremena. Stigao je pre manje od dva meseca u drugu zemlju u kojoj se igra drugačiji fudbal. Mora da nauči jezik, da se skrasi. Neće biti Mesi, ali on ima sve što je potrebno da bi uradio dobre stvari. Platio bih zlatom da sam u svoje vreme imao nekog kao što je Kostić. Sa njegovim cenztaršutem bih sigurno postigao više.

Video: Vlahovićev menadžer za Telegraf: Pregovori sa Juventusom poslednjeg dana vođeni su 16-17 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    29. septembar 2022 | 13:36

    Gdje, u reprezentaciji? Sa poštovanjem prema momcima, al' mislim realno da si igrao u boljoj reprezentaciji. Doduše, možda je do tebe, možda se nisi kretao u boksu kao VlahoGOL ili MitroGOL 🤷‍♂️

  • justice for targeted individuals

    29. septembar 2022 | 19:25

    u to vreme jedino mijatović znao davati golove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA