≫ 

Zvezda prebrodila Mačvu u Šapcu: Kockali se na kraju, ali je Kangva "skratio muke" crveno-belih

Zvezda je na ovaj način uspela da se plasira u osminu finala Kupa Srbije

  • 59

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da savladaju Mačvu u prvoj rundi Kupa Srbije sa 2:0 na gostujućem terenu u Šapcu golovima Kingsa Kangve i Nemanje Milunovića posle kornera. Slavila je Zvezda, ali je jedva probila bunker i odbranu ekipe kraj Save, koja je pokazala da poseduje pozamašan kvalitet.

Miloš Milojević nije želeo u ovoj utakmici išta da prepušta slučaju, naučen Partizanovim porazom od Radničkog u Sremskoj Mitrovici, Zvezdin strateg je na teren izveo najmoćniji sastav u tom trenutku. Praktično je i Stefana Mitrovića iz "aviona" poslao na teren.

Mitrovića koga je, čini se, umor savladao, pa je bio neprimetan na meču u duelima sa Nemanjom Stevanovićem, koji je na startu meča mogao da skrivi i penal u korist Crvene zvezde. Sudija to nije video, a Mačva je izgurala do kraja poluvreme bez primljenog gola. Jedini gol je viđen na startu drugog poluvremena, kada je Milunović bio najviši u skoku. Drugi gol je bio delo Kingsa Kangve u 93. minutu, kada je Mačvi već popustila koncentracija.

Što se tiče efikasnosti, Zvezda bi morala da bude zabrinuta i izdanjem Kalifu Kulibalija, koji nije uspeo da načini razliku ni na ovom meču protiv ekipe iz Prve lige Srbije.

Izuzev ovog gola i krajnjeg trijumfa, moraće Milojević i njegovi fudbaleri da porade na dosta stvari, jer ruku na srce, Zvezda je ovo morala znatno ubedljivije i lakše dobiti od svega viđenog, dok je Mačva u poslednjih 10 minuta mogla da dođe i do izjednačenja.

Mačva - Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Crvena zvezda je ušla u meč sa epitetom favorita, ogromnog favorita. To je unelo strah u kosti fudbalera Mačve, što se videlo od samog starta. Šapčani su krenuli nešto slabije, to je pokušala Crvena zvezda da iskoristi i krenula je već od prvih minuta napadački.

Imali su priliku crveno-beli već u trećem minutu preko Kalife Kulibalija, ali je njegov udarac glavom otišao malo dalje od stative Filipa Samurovića. Već tri minuta kasnije se desila i najsumnjivija situacija, ponovo je usledio jedan centaršut, lopta je išla ka Kulibaliju, ali je Nemanja Stevanović zaustavio loptu rukom.

Glavni arbitar je propustio priliku i nije želeo da svira kazneni udarac, dok je meč nastavljen.

Video: Da li je ovo trebalo da bude penal za Zvezdu?

Ovo je Zvezdu samo podstaklo da bude još ofanzivija. Već u 14. minutu je viđena i najveća prilika, kada je Filip Samurović uspeo da odbrani udarac Nemanje Milunovića, koji je glavom sa nekih pet, šest metara glavom poslao loptu ka mreži Mačve. Samurović se izvio koliko je dugačak i uspeo je da odbrani udarac.

Nova velika prilika viđena je nešto kasnije, kada je Ivanić ostao sam na 10 metara od gola. Lopta mu je malo odskočila, uspeo je da uhvati volej, ali je i ovaj udarac otišao preko gola.

Kasnije je i Mačva pokušala da zapreti preko Radunovića i Pejovića, ali nijedan od njih nije ni uputio udarac ka golu. Kod Zvezde su do kraja poluvremena pokušavali još Katai, Kulibali, ali je sve to završilo samo u naručju Filipa Samurovića.

Drugo poluvreme je donelo i prvi gol na ovom meču. Korner sa leve strane je Aleksandar Katai izveo na sebi svojstven način, gađao je Nemanju Milunovića i Kalifu Kulibalija, a pogodio je štopera koji je zatresao mrežu gola Mačve.

Ovaj gole je i umrtvio čitavu utakmicu, Mačva je demoralisana, dok je Zvezda nastavila sa napadima, ali oni nisu bili poprilično opasni.

Imala je šansu Zvezda i u 69. minutu preko Aleksandra Kataija, ali je i njegov udarac zaustavio odlični Filip Samurović.

Mačva je u poslednjih 10 minuta poprilično napala crveno-bele, mogli su do gola, ali od svega su samo primili još jedan.

Video: Kakva greška igrača Mačve, Kangva se snašao najbolje i dao gol za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    29. septembar 2022 | 17:10

    Bravo Milune. Sto se tice Kulibalija , decko je zalutao u Zvezdu, on pre svega uopste ne lici na fudbalera...covek ne zna gde tera i gde je dosao.

  • Lucifer

    29. septembar 2022 | 16:09

    Sa proverenim snagama? Gobeljic, Pankov Kulibali kupi mi majko top..

  • DS

    29. septembar 2022 | 16:23

    Gobeljić, zločin koji traje !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA