Skandirali "UEFA mafija" na evropskoj utakmici, klub dobio kaznu, a sad traži pare od navijača

Ovako se to rešava u Finskoj

  • 2
Navijači, ultrasi, HJK Helsinki Foto: Gonzales Photo / Alamy / Profimedia

HJK Helsinki kažnjen je od strane UEFA sa 18.000 evra za meč protiv Betisa, koji je odigran 8. septembra na Bolt Areni u Helsinkiju.

Na kraju je finski tim poražen sa 2:0 protiv favorizovanog tima iz Sevilje, a zbog dešavanja na utakmici HJK je kažnjen sa 18.000 evra.

Kazna je 10.000 evra zbog skandiranja "UEFA mafija" od strane navijača Helsinkija, a 8.000 je zbog utrčavanja navijača na teren.

Atmosfera koju je stvorila domaća publika na utakmici HJK - Betis bila je dolična tokom čitave večeri, ali su u tri navrata gledaoci oštro protestovali zbog odluka sudija uzvikujući "UEFA mafija". Prema disciplinskom postupku UEFA u pitanju je poklič koji se tumači kao "provokativna poruka uvredljivog karaktera", pa je klub kažnjen sa 10.000 evra.

Klub napominje da su ovo druge kazne koje je UEFA izrekla njihovom timu ove sezone, a prethodno je platio 10.250 evra zbog dešavanja na meču sa danskim Silkeborgom.

HJK je naveo i da će podneti krivične prijave o slučajevima i tražiti odštetu od navijača koji su izazvali kažanjavanje.

Video: Zvezdan Terzić u neverici sluša prozivke Delija na račun UEFA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    29. septembar 2022 | 18:05

    Sloboda govora? To nista? Ima da slusate EU brate . Glupi robovi a ne kapiraju da ne smeju rec da kazu protiv mocnika. Kraj sveta brate...🤮🤮🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA