≫ 

Navijačli zarobili vođu protivničke grupe i brutalno ga pretukli, on polumrtav ležao na putu

Užas u Brazilu

  • 0
FK Kruzeiro, FK Palmeiras

Printskrin: Twitter

Žestoka navijačka tuča viđena je pre dva dana u Brazilu, kada su se dve navijačke grupe Kruzeira i Palmeirasa slučajno srele na autoputu!

S jedne strane imamo grupu Mafia Azul, navijače Kruzeira, sa druge Manča Verde koji su fanovi Palmeirasa - a zanimljiuvo je da su obe išle na gostovanje svojih timova kada su se autobusi sreli.

Navijači Kruzeira su tokom tuče zarobili vođu naviojača Palmeirasa i brutalno ga pretukli, a na jednom video snimku koji se pojavio bukvalnos e vidi kako nesrećni čovek polumrtav leži na putu.

 

Zanimljiva je i pozadina rivalstva ove dve navijačke grupe. Sve do 1980-ih godina nije bilo nikakvih problema, a onda je 1988. godine jedan od osnivača Manča Verde ubijen.

U pitanju je Kleofas Sostenes Dantas da Silva, skraćeno Kleo, koji je dva puta upucan ispred jednog starog parka. Palmeiras je naredni meč igrao protiv Kruzeira koji su sa tribina pogrdno skandirali ubijenom navijaču.

Naravno, to nije dugo trajala jer je usledila masovna tuča, a navijači oba tima su u narednim godinama postali ljuti rivali koji su se "takmičili" i na stadionu i van njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA