Kako je bek Mačve zaustavio Piksijevog Orla protiv Zvezde? Priznao je nešto što retko viđamo u Srbiji

Stevanović je za naš portal govorio o karijeri, ali i utakmici protiv Zvezde, otkrio je kako je uspeo da neutrališe Stefana Mitrovića, ali i da je odigrao rukom u svom kaznenom prostoru

  • 6
Stefan Mitrović i Nemanja Stevanović intervju

Foto: Darko Đorđević, Marko Jovanović

Kup utakmice obično iznedre iznenađenja, kako u svetu, tako i u Srbiji. Ove godine je Radnički iz Sremske Mitrovice izbacio Partizan, dok je Mačva iz Šapca bila neuspešna protiv Zvezde (0:2).

Ipak, Šapčani nemaju za čim da žale, pošto je nekoliko njihovih fudbalera pokazalo da je "zrelo" za veću scenu. Jedan od njih je i Nemanja Stevanović, mladi levi bek, koji je neutralisao novopečenog reprezentativca Stefana Mitrovića i, i te kako skrenuo pažnju na sebe. Stevanović je za Telegraf pričao o utakmici njegove karijere, ali i drugim stvarima.

Nemanja Stevanović je još relativno mlad fudbaler, tek mu je 20 godina, ali je pokazao da poseduje kvalitet i potencijal da jednoga dana zaigra i na većoj instanci od Prve lige Srbije. Jedan od mnogih rođenih Šapčana u klubu, izdanak Mačvine škole, uspeo je da kroz svih 90 minuta bude senka Stefana Mitrovića i tako ga spreči da uradi nešto više na utakmici.

Stevanović je za Telegraf otkrio i kakvu je "pripremu" imao za duel sa Stefanom Mitrovićem, te kako je jedva čekao ovaj duel.

- Stefana Mitrovića pratim još otkako je igrao u Radničkom, otkako se pojavio na fudbalskoj sceni. Pre ove utakmice sam još jednom gledao njegove snimke na internetu i dobro sam obratio pažnju na to šta radi tokom meča. Mislim da mi je to pomoglo i da sam se dobro nosio sa njim - kaže Stevanović za Telegraf, pre nego što je nastavio hvalospeve na račun ovog fudbalera.

- Stvarno je vrhunski igrač, nije slučajno pozvan od strane Piksija u reprezentaciju. Jednostavno, vreme radi za njega i biće sve bolji. Nikada nisam čuvao nekog boljeg igrača od njega.

Nemanja Stevanović, Stefan Mitrović

Mitrović i Stevanović na utakmici Zvezde i Mačve Foto: FK Mačva / Zoran Divljaković

Utakmica između Crvene zvezde i Mačve je bila i dobra prilika da fudbalska javnost u Šapcu posle dugo vremena ponovo ugosti jedan od najvećih klubova u Srbiji. To je bila odlična prilika za Stevanovića i njegove, takođe mlade, saigrače da vide na kom nivou se trenutno nalaze.

- Ovu utakmicu smo svi u klubu videli kao neku šansu, neku priliku za nas. Mi smo mlada ekipa, željni smo dokazivanja pogotovo protiv najtrofejnijeg kluba u zemlji. Ostaće žal za dve ili tri poluprilike u tih poslednjih 10 minuta, mogli smo da izjednačimo, možda odemo i na penale... Ali ipak, Zvezda je dominirala i zasluženo pobedila.

Igrao sam rukom, drago mi je da sudija nije svirao penal

Tokom utakmice se dogodila i jedna sporna situacija. Stevanović je na startu utakmice, u šestom minutu, kod jednog centaršuta loptu zakačio rukom i tako je sprečio da ona dođe do Kulibalija. Sudija nije signalizirao jedanaesterac, a ovaj mladi bek otkriva da zapravo i jeste bilo igranja rukom.

- Posle centaršuta sam hteo da izbacim loptu iz opasne zone, skliznula mi je i zakačila me po prstima. Mislim da to nije bilo za najstrožu kaznu, a drago mi je što je i glavni arbitar isto tako pomislio - ističe Stevanović.

Video: Da li je ovo trebalo da bude penal za Zvezdu?

Kada se podvuče neka linija, Mačva jeste pretrpela poraz od 2:0, izgubili su na svom stadionu gde je publika od početka do kraja pružala podršku, ali Stevanović i njegovi saigrači nemaju za čim da žale, jer kako i je i sam istakao levi bek, ovo je za njega bila utakmica karijera.

- Sve je to izgledalo kao neki veliki san, praktično, ostvarenje onoga što sam zamišljao dok sam kao dete šutirao loptu od kuću. Igrati pred punim tribinama protiv ovako velike ekipe i to još u mom gradu. Neopisivo. Ovako nešto mora da se doživi

Bio najbolje krilo u omladincima, sada se preselio na beka i kako mu je povreda mogla uništiti karijeru?

Stevanović je pravi procvat u karijeri doživeo prethodne sezone. Tokom omladinskih selekcija je bio jedan od najboljih fudbalera u Zapadnoj Srbiji, ali je prevashodno igrao na poziciji ofanzivnog veznog ili levog krila.

Seniorski fudbal je na teži način osetio na svojoj koži. Iz Mačve je prešao u imenjaka, ali onog iz Bogatića, ekipu koja igra u Srpskoj ligi, da bi potom sezonu proveo i Radničkog iz Sremske Mitrovice. Na leto prošle godine se vratio u Šabac, prekomandovan je na levog beka i tu kreće da igra, ali i da daje golove.

- Tokom čitave omladinske škole sam igrao napred, bio sam ofanzivni vezista i krilo, ali sam uvek bio sklon i defanzivnim zadacima. Kada sam se vratio u Šabac, zamisao trenera je bila da igra sa tri štopera, a ja da se borim za poziciju takozvanog "ving beka". Pokazao sam se, dobio sam priliku i karijera je krenula naglo na bolje, skupio sam 32 utakmice prethodne sezone - kaže Stevanović.

Osim utakmica, Stevanović je postigao i nekoliko golova, od kojih je sigurno najbolji onaj protiv Inđije, inače i njegov debitantski gol za prvi tim Mačve.

- Taj gol ću pamtiti dok sam živ, osećaj je bio neverovatan, erupcija oduševljenja na tribinama i aplauz svih ljudi na stadionu je nešto zbog čega i igram fudbal, živim za takve trenutke. Otrčao sam do mesta gde sedi moja porodica i zajedno sa njima i ekipom proslavio gol posle kog smo uspeli i da preokrenemo rezultat.

(Gol možete videti na 01:45)

Formacija u klubu je promenjena, Mačva više ne igra sa "ving bekovima", već su se vratili na klasičnu postavku sa četiri pozadi, međutim, Stevanović je ostao na levom beku. Ono što mu može predstavljati problem jeste to što je visok tek 170 centimentara i u nekim navratima ne može fizički da odgovori na defanzivne zahteve.

- Svestan sam da mi nedostaje ta visina i da mi je malo teže da se izgradim kao defanzivni fudbaler. Pokušavam taj nedostatak da nadoknadim čitanjem igre, trčanjem i učenjem o igračima. Ako ne mogu da ih pobedim, mogu da ih nadmudrim.

Ovu sezonu je počeo sa klupe, dugo mu je trebalo da se vrati u prvi tim, ali to se desilo na jednoj utakmici kada je povredu doživeo standardni levi bek, pa je Stevanović "uleteo" i ostao. Prethodnu sezonu je bio među najstandardnijim, ali ga je povreda odvojila od terena.

- Na kraju prošle sezone usled zgusnutog rasporeda utakmica došlo je do zamora i imao sam jako istegnuće i minimalnu rupturu primicača, iako je mišljenje doktora bilo da pauziram poslednja dva kola, ja ga nisam poslušao i igrao sam do kraja, što je moglo da se obije o glavu. Na pripremama se nisam pokazao iz tog razloga, bio sam nespreman, povreda je zahtevala mirovanje, ali trener je imao vere u mene i evo me sada tu.

Mačva ovu sezonu nije počela baš najsjajnije. Šapčani imaju tek 12 bodova iz 10 utakmica i nalaze se na 11. poziciji, mestu koje ih vodi u plej-aut i borbu za opstanak. Ipak, Stevanović smatra da je ovo sve samo početak i da će oni tek napredovati, jer su mlada ekipa i previše su željni dokazivanja.

- Mi smo sklop mladih i iskusnih igrača, većinom smo svi iz Šapca, sa par vrhunskih fudbalera sa strane. Atmosfera je fantastična i iz utakmice u utakmicu rastemo kao ekipa i verujemo da smo na pravom putu da, ako ne ove sezone, onda već sledeće napadnemo Superligu. Šabac je fudbalski grad, Mačva je tim sa tradicijom i baš zbog toga zaslužujemo da se nađemo u najvišem rangu srpskog fudbala - zaključio je Stevanović

Video: Najbolji momenti sa meča Mačva - Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    30. septembar 2022 | 14:27

    Zašto uvek upoređujete Zvezdine utakmice, i grobarske. Alo bre oni su ispali jer je druga ekipa bila bolja od njih, tačka kraj za grobose. Zvezda je prošla dalje jer smo bolji tačka kraj....

  • jerry

    30. septembar 2022 | 18:11

    Evo ga mladi bez zamena za Rodica…zasto dovodite krseve a ne nasu decu da gurate

  • joca

    30. septembar 2022 | 19:29

    Gde je smela OPAJDARA da ispadne,bili bi nemiri u drzavi🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔,ona NE SME da igubi🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA