≫ 

Švedska novinarka došla u Srbiju zbog intervjua s trenerom Zvezde: "Ovde niko ne preživi bez titule"

Govorio je Milojević i o porodici koja je ostala u Švedskoj, te fudbalskim razlikama između te zemlje i Srbije

  • 0
Miloš Milojević

Foto: Marko Jovanović/Instagram/theresestromberg

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević dao je još jedan intervju za švedske medije, ovoga puta za "Ekspresen" koji mu je "došao na noge" u Beograd!

Milojević je tokom razgovora sa novinarkom Terezom Stremberg najviše govorio o vremenu provedenom u tamošnjem fudbalu gde je trenirao Hamarbi i Malme, kao i Mjalbi.

Naravno, od Zvezde nije mogao da pobegne, a na pitanje koliko je važno biti prvi Milojević je rekao:

- Veoma. Nijedan trener ovde ne preživi ako ne osvoji titulu. Tako je bilo kroz istoriju i tako je i danas. U Švedskoj je fokus na tome da se ljudi dobro osećaju. Od igrača do trenera. Ovde nije bitno kako se osećaš. Moraš da isporučiš rezultate, za to si plaćen. Drugačija je kultura. Uobičajeno je da jedna osoba sve odlučuje i da nema diskusije. Ali ja nisam taj tip. Ja sam tip ličnosti koja priča mnogo sa igračima, koja želi da ih sasluša i da zna ako imaju neke probleme. Želim da im pomognem u razvoju. Naravno, želim i da pobeđujem utakmice, ali mi je jako važno da igrači i klub napreduju.

Osvrnuo se Milojević i na razlike između švedskog i srpskog fudbala.

- Kao što rekoh, u Švedsku sam došao iz kulture i vaspitanja u kojem nema diskusije. Ako si iznad u hijerarhiji, onda si ti taj koji sve odlučuješ. U Švedskoj se više razgovara i moraš da saslušaš svakoga. Ako si lider, donosiš konačne odluke, ali možeš da poslušaš i druge. Tako sam naučio da sam dobar u slušanju. I kao trener sam se bolje pripremio za rad na zapadu Evrope. Sada imam mnoge kvalitete koji mi dozvoljavaju da radim u različitim zemljama i kulturama - rekao je Milojević i dodao:

- Ponekad nije fer kada dođete u drugu zemlju i odmah vas etiketiraju kao žestokog momka sa Balkana. Ali kada popričate sa mojim igračima, dobićete potpuno drugačiju sliku. Oni znaju da sam fer, da zahtevam disciplinu, ali i da sam im najbolji prijatelj kada je to potrebno.

Miloš Milojević

Foto: Marko Jovanović

- Ono što mi fali u Srbiji je infrastruktura, mediji koji profesionalno izveštavaju o fudbalu... Navijači u Švedskoj su ludački lojalni klubu i daju poseban šarm tamošnjem fudbalu. Mislim da bi liga trebalo još da se razvije, ali verujem da će se to desiti ako nastave ovim tempom jer već ove sezone ima mnogo jakih ekipa.

Priznao je trener Zvezde da mu razdvojenost od porodice teško pada.

- Ja sam u trening centru 14 sati dnevno. Nebitno da li je u Švedskoj ili Srbiji. Ali imam petogodišnjeg sina kojem su potrebni prijatelji i nije lako da se stalno seli, menja sredine, vrtiće, drugare... Zato je moja supruga odlučila da nam baza bude u Malmeu. Ona tamo radi kao lekar i nije joj lako da se stalno seli sa mnom ako želi da se bavim svojim poslom - poručio je Milojević koji je otkrio da koristi svaku slobodnu priliku da doleti u Malme, pa makar i na manje od 24 sata:

- To je deo mog posla koji nije naročito lep. Porodica vam je nekad potrebna da se malo distancirate od posla jer znate da ona uvek želi najbolje za vas. Ali kada ste sami kao što sam ja ovde, onda samo radite, radite i radite. A to nije baš dobro. Zato pokušavam da se bavim i nekim drugim stvarima. Igram padel, treniram i radim neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom.

Video: Terzić: Dekiju su vrata Zvezde uvek otvorena, nismo imali dilemu sa Milojevićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA