≫ 

Trener Voše pred Partizan: "Moramo da razbijemo tu njihovu kontrolu"

Napomenuo je Rastavac posebno dvojicu igrača crno-belih

  • 2
Milan Rastavac

Foto: MN Press

Trener Vojvodine Milan Rastavac najavio je meč sa Partizanom koji je na programu u nedelju od 19.00 časova i poručio je da se raduje predstojećem susretu!

Partizan i Voša će u Humskoj odigrati derbi 13. kola Superlige, i to posle dve nedelje pauze koliko je ista trajala zbog reprezentativnih obaveza.

Moram da kažem da se radujemo nedeljnoj utakmici, koja sa sobom donosi određenu težinu i specifičnost, koja je po mom mišljenju mnogo lepa. Idemo na megdan velikom rivalu koga poštujemo, a s druge strane imamo i naše ambicije da se nametnemo kao ozbiljan takmac u jednoj takmičarskoj utakmici. Posebno me raduje što imamo sve igrače na raspolaganju i što smo period iza nas iskoristili da se pripremimo i za ovu, i za naredne utakmice. O Partizanu ne treba mnogo pričati. To je dobar tim koji je imao svoje uspone i padove. Imaju igrački potencijal zbog kog opravdano pretenduju na vrh, ali opet imaju i svoje slabosti koje su pokazali u pojedinim utakmicama što pokazuje da nisu nepobedivi. Moramo odigrati muški, takmičarski i kvalitetno, da bismo nametnuli i iskoristiti te Partizanove mane – rekao je Rastavac.

On se složio da Partizan igra pod pritiskom i imperativom pobede, posebno nakon eliminacije iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Svi znamo da imperativ donosi sa sobom nešto posebno i videćemo kako će Partizan odgovoriti na to „moranje“. Ono što definitivno ne odgovara Partizanu jeste kada nema potpunu kontrolu utakmice. Kada kontroliše svoje napade i sa koliko igrača treba da se brane, onda je mnogo opasniji. Zato mi moramo da razbijemo tu kontrolu, da ih teramo da se češće brane i da im smanjimo broj prilika za kontre, jer su tu opasni pre svega preko Dijabatea. Partizan voli da ima brze napade, iz njih je najopasniji i zato moramo da skratimo i prostor. Moramo istaći i Natha kome ne smemo dozvoliti da razigra ceo tim – istakao je Rastavac.

Trener „stare dame“ podvukao je da se tokom pauze više spremao za sve utakmice koje slede, nego samo za Partizan.

Nismo se spremali za meč sa Partizanom, već smo se spremali za utakmice posle pauze. Fokusirali smo se na one stvari koje smo želeli da mi popravimo u našoj igri i da ih podignemo na viši nivo. Taj generalni pristup je nešto što je nedostajalo Vojvodini u nekom prethodnom periodu. Mi smo nama najbitniji. Zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, sve su to protivnici koji su nam bitni, ali mi treba da se bavimo sobom i kako da budemo bolji. Verujem kada smo mi na dobrom nivou, jer je onda mnogo manje bitno protiv koga igramo. Utakmica sa Partizanom neće promeniti naš pristup i način igre – naglasio je Rastavac.

Video: Efektan pogodak Veljka Simića kao kruna lepe timske akcije Vojvodine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    30. septembar 2022 | 21:47

    Samo pazite na penale jer ce im ga svirati na najmanji moguci kontakt, ipak mora Penaltko da sutira da ne place.

  • Papilon

    1. oktobar 2022 | 11:51

    Sve je ok sto si rekao ali ne znam kako cete rešiti to da niko od igrača Vojvodine ne prilazi ni blizu igračima Partizana kada su u šesnaestercu, tog trenutka kada im pridju na bliže od jednog metra biće penal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA