Novi Pazar opet pobeđuje: Najgora odbrana Superlige lako pala pod udarom Nikčevića i Gavrića

Posle dva poraza stigao je uspeh za tim Vladimira Gaćinovića

  • 1

Fudbaleri Novog Pazara pobedili su lučansku Mladost 3:1 u prvoj utakmici 13. kola Superlige i vratili se na trijumfalnu stazu sa koje su skrenuli u mečevima sa Zvezdom i Kolubarom. Četa Vladimira Gaćinovića je ponovo odigrala na visokom nivou, kao u većini mečeva ove sezone, brzo, kolektivno i efikasno, a momentum domaćeg tima na svojoj koži je osetila najslabija odbrana lige.

Lučanci su i ovog puta pokazali zašto je to tako, sva tri gola gotovo da su stoprocentno plod katastrofalnih defanzivnih grešaka i postavki igrača gostiju. Ako kod prvog nije bilo spasa, kada je Majdevac iskosa poslao loptu kroz noge golmanu Mladosti, drugi i treći gol Pazara zacelo "idu na dušu" odbrambenim fudbalerima Lučana.

U jeku velike inicijative, pri rezultatu 1:1, novo vođstvo u 79. minutu doneo je Bojica Nikčević snalažljivom reakcijom ispred nosa direktnog čuvara. Koliko je to bio spretan potez Bojice, toliko je i igrač gostiju bio nonšalantan i neobazriv. Nikčević je negde na sedam-osam metara od gola, u skučenom prostoru za manevar, uspeo da loptu i primi na grudi i da je zakuca u mrežu naočigled statičnog defanzivca gostiju.

Bojica je doneo 2:1, a nekadašnji igrač Zvezde Gavrić nedugo zatim stavio je tačku na ovaj meč. I ponovo je odbrana Mladosti odreagovala totalno amaterski.

Gavrić je kao na zaletištu krenuo ka lopti na povratni pas saigrača iz kaznenog prostora, niko mu od igrača Mladosti nije išao u susret, nikoga nije bilo da mu zasmeta, usledio je savršeno precizan udarac za definitivan krah vrlo loših Lučanaca.

Tračak nade gostima, tada za 1:1, doneo je Bojović iz penala, poništio je gol Majdevca koji je nešto ranije, pre gola, promašio i penal, a i tada je bilo jasno da Pazarci u potpunosti vladaju situacijom na terenu. Bilo je samo pitanje vremena kada će to i rezultatski naplatiti.

Ovom pobedom Gaćinovićev tim se održao na trećoj poziciji, bod ispred je Čukarički, dva boda više ima Zvezda, i tri meča više od Pazaraca.

I ovaj meč domaći su odigrali bez prisustva navijača, ali bio je to i poslednji pod kaznom, pa će navijači Pazara od naredne domaće utakmice ponovo moći da bodre svoj tim koji ove sezone zaista igra fenomenalno.

 

Standings provided by SofaScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Np

    30. septembar 2022 | 21:55

    Znaci pazar ništa a mladost kiksala.Pa kad te stegnu mora da se kiksa inace bi svi rezultati zavrsavali X

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA