Fenomen: Fudbaler Borusije igrao za tri reprezentacije u godinu dana, jedna je tzv. država Kosovo

Neobičan slučaj Sahabana Zenkua koji tek treba da odluči kome će se staviti na raspolaganje, u opticaju je i četvrta selekcija

  • 4
Shaban Zenku Foto: Instagram/shabanzenku10

Fudbaler Borusije iz Menhengladbaha Sahaban Zenku (18) postao je svojevrsni fudbalski rekorder u 2022. godini na jedan prilično neverovatan način. On je u samo godinu dana odigrao utakmice za tri nacionalna tima!

Sve je počelo poečtkom godine kada je dobio poziv u U18 reprezentaciju takozvane države Kosovo. Posle toga Zenku prihvata poziv i U18 reprezentacije Albanije da bi na kraju odigrao dve utakmice i postigao čak i pogodak za U21 reprezentaciju Severne Makedonije.

Tu nije kraj ove neverovatne priče.

Zenku je Čitavu karijeru proveo u Nemačkoj igrajući za Kasel i Borusiju Mechengladbah, pa neće biti čudo ako dobije i poziv za neku od juniorskih reprezentacija Nemačke u nekim pripremnim utakmicama, možda U20 iliU21 tim "Elfa".

U seniorskoj konkurenciji fudbaleri imaju pravo da nastupaju za samo jednu reprezentaciju pa će biti zanimljivo koga će izabrati ovaj 18-godišnji igrač sredine terena. Možda to na kraju bude četvrta reprezentacija za njega - upravo Nemačka.

Nedavno je u izjavi za nemačke medije rekao kako se najviše oseća Makedoncem jer je rođen u Severnoj Makedoniji, ali već ove godine je pokazao da još nije dobro razmislio o svojoj fudbalskoj budućnosti i na neki način je postao među vodećim pričama u svetu fudbala.

Nakon nastupa za mlađe kategorije, igrači, prema pravilima FIFA, mogu da se odluče za drugu reprezentaciju u seniorskoj kategoriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA