≫ 

Petrić analizirao Vojvodinu i "peh" u Kupu: "Brine me što smo promašili četiri penala"

Trener crno-belih kritički je posmatrao neuspeh protiv Radničkog u Kupu Srbije

  • 14
Gordan Petrić

Printscreen: Youtube / FK Partizan

Fudbaleri Partizana sastaju se sa Vojvodinom ove nedleje od 19 sati na stadionu u Humskoj u meču 19. kola Superlige Srbije. 

Pred ovaj duel na konferenciji za medije govorio je trener crno-belih Gordan Petrić koji je istakao da njegov tim očekuje meč protiv kvalitetnog protivnika.

- Posle malo duže pauze i utakmice čudno odigrane dolazi nam prvenstvo. Rival za ovu sezonu ima velike planove, ekipa ima brzinu, fudbalski najinteligentnijeg igrača koga sam video do sada (Nemanja Nikolić, op.aut). Moramo da odgovorimo na zadatke. Nadam se da su igrači spremni i koncentrisani. Taj meč nam dosta donosi. Moramo da dobijemo, da uđemo u ciklus mečeva do 13. novembra. Ovo nam je zamajac. Ako bude sve u redu tu, nadam se da će biti još bolje i u narednom periodu - istakao je Gordan Petrić.

Usledio je nešto duži osvrt na duel sa Radničkim, gde je Parni valjak doživeo bruku. Trenera posebno brine to što su njegovi igrači u penal seriji promašili sva četiri udarca.

- Mi u tom meču nismo imali problem sa pritiskom. Desio se taj gol u poslednjem minutu... Dešava se to. Ako mene pitate da li je trebalo da se desi, nije. Igrači treba da prepoznaju situaciju, da profesionalno završe utakmicu. Brine me što smo promašili 4 penala. To je znak da igračima malo treba da uđu u nervozu, da psihički padnu. Možda nemamo dovoljno lidera u timu da kada je kritično izguramo do kraja.Pričao sam sa njima, spremni su. U životu i fudbalu treba zaboraviti ono što je bilo. Čeka nas novo dokazivanje.

Video: Petrić posle šokantnog ispadanja u Kupu Srbije: Nismo namenski vežbali penale za ovaj meč

Uprkos teškom porazu, Petrić ne zamera previše igračima.

- Nije niko od igrača loše odigrao, igrali su onoliko koliko je trebalo. Teren je bio loš, ali to su priče za malu decu... Dešavalo se da izgubimo poprečne lopte zbog sporog terena. Mogu da razumem sve, ali penale ne znam da li se to ikad desilo da neko promaši četiri zaredom. Možda smo ušli u Ginisovu knjigu rekorda. Bar da po nečemu ostanemo upamćeni, ili ja kao trener...

Svestan je strateg crno-belih da i njemu ide deo krivice zbog takvog ishoda.

- Možda sam pogrešio u nekom trenažnom procesu, možda su bili jači treninzi nego što je trebalo. Video se pad u drugom poluvremenu. Rekao sam saradnicima da mi nešto "smrdi", da ćemo možda dobiti "kokošku" i dobili smo takav gol. Posle poraza sam počeo prvo do sebe da vidim gde sam ja pogrešio.

Ostaje da se ekipa izdigne i odigra na visokom nivou naredne mečeve.

- Moraju da budu spremni na takve stvari. Ako su pali na nama je da ih vratimo u normalu. Sami ćete videti da li su se vratili u normalu ili ne. Nadam se da su svi igrači spremni.

O rivalu iz Novog Sada i treneri Milanu Rastavcu ima visoko mišljenje, a posebno ističe nekadašnjeg napadača Partizana Nemanju Nikolića.

- Nemanja Nikolić je izuzetan igrač. Veoma ga cenim. To je najinteligentniji igrač kojeg sam video na našim terenima tokom dugo godina. Može da nam pravi problem. Kao i ostali igrači Vojvodine. Trener Rastavac ima iskustva. Zna da se takmiči. Ekipa mu dobro stoji. Najavili su da će doći rasterećeni. Očekujem da će biti otvorena utakmica. Sve to zavisi od nas. Kako budemo ušli u meč i kako će se završiti. Nebitno da li je lepršavo ili ne, bitno je da se uzimaju bodovi.

Očekuje se i adekvatna podrška navijača u derbiju kola.

- Da li će navijači doći, to je sve na njima. Osećaju trenutak verovatno. Kada sam došao rekao sam da sve što se dešava u svlačionici, igrači između sebe rešavaju. Nn treba da se opterećuju ničim. Oni igraju za sebe i svoje porodice, bilo navijača ili ne, ne treba da nas optereti. Ali bilo bi lepo da imamo podršku - zaključio je Gordan Petrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    1. oktobar 2022 | 13:13

    Veoma je zabrinjavajuće što promašjju penale jer pola utakmica su upravo dobili zahvaljujući penalima.

  • Papilon

    1. oktobar 2022 | 13:53

    Sta je problem, tih cetiri cete imati na sledece dve utakmice. Samo stavi "penalka" da igra od pocetka do kraja.

  • Miki

    1. oktobar 2022 | 14:06

    Nemas ti pojma...kupi stvari i idi iz kluba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA