"Promenili su trenera, to može da bude malo neprijatno": Milojević ne očekuje probleme protiv Mladosti GAT

Stručnjak ističe da posebna motivacija uopšte nije potrebna pred novi susret Superlige

  • 2

Fudbaleri Crvene zvezde sutra idu put Novog Sada gde će se sastati sa ekipom Mladosti GAT u okviru 13. kola Superlige Srbije.

Tim povodom, trener crveno-belih, Miloš Milojević je danas održao konferenciju za medije na kojoj je istakao važnost meča i istakao da ekipa ne sme da se opušta ni u jednom momentu.

- Posebna motivacija Mladosti neće biti potrebna, a očekujem meč gde će pokušati da urade sve što je u njihovoj moći da nas pobede. Međutim, više sve zavisi od nas samih. Ako podižemo nivo igre i koristimo šanse u pravom trenutku mislim da će biti lakše. Poštujemo protivnika u pripremi utakmice. Promenili su trenera što može da bude malo “neprijatno” kada igrate prvi put, ne znamo tačno kako će igrati. Imamo indicije kako su igrali kada je bio sa ekipom. To je nešto na šta se fokusiramo kod njih, ali 95 posto se fokusiramo na to da stvari radimo bolje, koje pokušavamo da radimo, da to postanu automatizmi. Na dobrom smo putu, naravno to nekada izgleda bolje, nekad gore. Nekada idemo dva koraka napred, nekad nazad, ali mislim da postoji dosta prostora za napredak.

Dodatno je analizirao kvalitete ovog tima, istakavši da pozicija na tabeli ne sme da zavara.

- Imaju dva dobra špica, sličnog profila, Katanić, Vidakov i Arsić koji je uvek neugodan na prekidu. Mislim da su kao tim čvrsti, da su porasli, privikavaju se na nivo koji im je potreban. Mislim da imamo dosta kvaliteta, vraćaju nam se igrači posle reprezentativne pauze koji su sveži i nisu igrali protiv Mačve. Imamo grupu kvalitetnih igrača i ne postoji opravdanje, niti mogućnost da tražimo bilo kakav alibi.

Nije hteo da kaže da li će Zvezda sutra igrati sa dva napadača od samog starta.

- Videćemo sutra. Gledamo da razigramo što više igrača. Zavisi od protivnika, kao i od toga koja je sledeća utakmica. Što pre budemo mogli da im damo šansu – daćemo. Ne samo da bi im dali šansu, već što im verujemo da mogu da nam pomogu da ostvarimo dobre rezultate.

Miloš Milojević Foto: Marko Jovanović

Nekoliko reči posvetio je i Jegoru Prucevu, istakavši da je branio boje nacionalne selekcije Rusije do 21 godine.

- Jedan igrač sa velikim potencijalom, interesantan. Ako imate kvalitet da igrate za reprezentaciju Rusije do 21 godine u velikoj zemlji sa tolikim izborom kvaliteta. Imamo dosta igrača u veznom redu gde on nastupa. Predstoji mu žestoka borba, mora da radi i čeka svoju šansu.

Jovan Mijatović je sve bliži prvom timu, dok će se Radovan Pankov naći u startnoj postavi.

- Naravno, približava se tome da može da bude u sastavu i da igra. Za njega ‘nema zime'. Moramo da sačekamo utakmicu da vidimo za Pankova. Imamo 28 igrača na raspolaganju, to je stvarno luksuz. Moramo da pazimo da ih tempiramo dobro i da svaku utakmicu igramo sa tim igračima koji su u tom trenutku fizički i mentalno najspremniji.

Sledeći duel Zvezda u Evropi igra protiv mađarskog Ferencvaroša, a Milojević ističe da će pomno pratiti dešavanja iz komšijske zemlje.

- Naravno da hoćemo. Imamo ljude pored ekrana i na terenu. Ferencvaroš ima potpuno drugi sastav u Evropi i u prvenstvu. Imaju takođe veliki roster kao i mi. Međutim, neki principi i ideje mogu da se vide sigurno - zaključio je Milojević.

Video: Milojević: Evropa ne prašta greške

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA