I Voždovac bi u Evropu: Zmajevi lako preskočili Ivanjicu, Napredak ubacio čak četiri pored Kolubare

Dobra forma održava beogradski klub blizu samog vrha tabele

  • 1
Miloš Pantović, FK Voždovac Foto: MN Press

Šest golova videli smo na preostala dva meča subotnjeg programa Superlige, a domaćini su imali polovičan uspeh. Napredak je u Kruševcu uspeo da "demolira" Kolubaru i da tako produži nade za plasman u plej-of, dok je sa druge strane Javor nastavio lošu formu i sva tri boda prepustio Voždovcu, koji nastavlja poteru za Evropom.

Krenimo iz Ivanjice, gde je Voždovac odigrao još jedan zaista dobar meč i potvrdio da se nalazi u solidnoj formi uz pobedu nad Javorom - 0:2 (0:1).

Mijalović je u 32. minutu na dodavanje Jocića uspeo da donese Zmajevima prednost sa kojom su otišli na poluvreme, da bi u nastavku Pantović duplirao prednost i rešio meč, a potom bio i isključen.

Do kraja je u ekipi Javora, Obradović dobio drugi žuti karton, pa su obe ekipe otišle u svlačionice sa po deset igrača.

Napredak je odigrao još bolje i već u prvom poluvremenu je stavio tačku na svako pitanje oko pobede protiv Kolubare. Tri gola u uvodnih 45 minuta, a onda još jedan u nastavku znače da ova dva tima na tabeli sada razdvajaju samo četiri boda - 4:0 (3:0).

Marko Šarić u 11. minutu bio je zaslužan za vođstvo Napretka, a njegov imenjak Putničanin je sa dva gola u 26. i 33. minutu razrešio sve dileme. Do kraja je Bojan Čečarić samo uspeo da doda so na ranu večeras katastrofalnim Lazarevčanima, koji su u prošlom kolu iznenađujuće dobili Novi Pazar kod kuće.

Kao što smo rekli, Napredak sada ima četiri poena manje od Kolubare, ali i meč manje, pa može dodatno da se približi današnjim rivalima. Što se tiče Voždovca i Javora, Zmajevi su peti sa 23 boda, jednim manje od Novog Pazara, dok je Javor ostao na samo 12 bodova na 12. mestu.

Standings provided by SofaScore

Video: Prelepa akcija Voždovca za pobedonosni gol: Pantović glavom krunisao dva sjajna pasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maho

    2. oktobar 2022 | 10:29

    Vozdovac u Evropi, nije presao centar cukarickom za 90min,a kad dodje zvezda partizan kukuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA