Gomeš igrač meseca u Superligi: "Rekordi u Partizanu za mene imaju posebno značenje"

Napadač će nagradu dati u humanitarne svrhe

  • 6
Rikardo

Foto: MN Press

Napadač Partizana, Rikardo Gomeš proglašen je za igrača meseca SuperLige Srbije.

Njemu će pred utakmicu 13. kola, FK Partizan - FK Vojvodina, biti uručen ček u iznosu od 100.000 dinara, koji će Gomeš kao humanitarnu donaciju podeliti, po 50.000 dinara, Anastasiji Zafirović, preko fondacije „Budi human“ (broj u fondaciji 963) i porodici Dimitrijević preko fondacije „28 jun”.

- Ponosan sam i srećan što sam proglašen za igrača meseca SuprLige Srbije. Želim da zahvalim, pre svega, svojom saigračima koji su mi pomogli da ovo ostvarim. Ali ne samo ovo, već i mnoge rekorde koje sam dostigao i oborio igrajući za Partizan. Oni zaista imaju za mene posebno značenje, ali još uvek želim, što je i je moj najveći san za koji se toliko borimo na terenu - da budemo prvi u šampionatu! To bi bio uspeh najveći i značajniji od svih mojih rekorda - kaže Gomeš.

Gomeš je pre nekoliko kola proglašen i za igrača kola kada je ček u iznosu od 50.000 dinara donirao kao pomoć nekadašnjem golmanu Partizana, Radovanu Radakoviću, koji nas je nažalost nedavno napustio.

- Drago mi je što mogu da pomognem i na ovaj način, da sredstva koja dobijem kroz vrednosni vaučer prosledim onima kojima je pomoć potrebna. Nekada o tome treba govoriti javno, a mnogo puta moji saigrači i ja, kao i moja porodica, pomažemo drugima, ali o tome ne govorimo. Pozivam i druge da to učine. Jedna SMS poruka umesto šolje kafe ili čaše soka nekome mnogo znači - kaže Rikardo.

Grb Partizana poziva na obavezu i sa njim donosi posebnu ljubav, ali i težinu i odgovornost, stoga Rikardo kao teže utakmice izdvaja:

- Pa, rekao bih ona protiv Novog Pazara, zbog samog rezultata, iako ih je zaista bilo mnogo teških iza nas. Takođe bih kao jednu od dobrih izdvojio onu protiv Nice gde nismo pobedili, ali smo pokazali kvalitet više i time dokazali da smo kadri za dobre stvari.

Rikardo ističe i značaj porodice koja ga bodri na svakoj utakmici:

- Zbog njih sve i radim, oni su moja motivacija. Iz porodice crpim snagu kada stvari i ne idu onako kako želimo. Sa njima delim i najlepše trenutne slavlja, tako da je porodica baza i radost. Sve radim zbog njih!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    2. oktobar 2022 | 11:46

    Ajde igraš samo male utakmice , a kada je ,, gusto ,, kud koji mili moji....

  • Milija

    2. oktobar 2022 | 12:11

    Narocito u Sremskoj Mitrovici

  • Milojica

    2. oktobar 2022 | 12:02

    Igrac meseca pogadja penal u kup utakmici u Mitrovici... Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA