≫ 

Zvezdin "poker" u Novom Sadu: Mladost nemoćna protiv šampiona, crveno-beli mogli da slave i ubedljivije

Vrhunska predstava u izvedbi fudbalera Miloša Milojevića.

  • 54
Gol Mirka Ivanića i Crvena zvezda vodi u Novom Sadu

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su veoma lako došli do pobede u 13. kolu Superlige Srbije, gde su bili uspešniji na gostujućem terenu od Mladosti iz Novog Sada sa 4:0. Golove za crveno-bele su postigli Mirko Ivanić (2 puta), Aleksandar Katai i Gelor Kanga, dok je Aleksandar Pešić bio neprecizan sa bele tačke.

Crvena zvezda je u meč ušla kao favorit, potrudili su se da to odmah daju doznanja i ekipi Mladosti, već u uvodnim minutima kada su sa svih strana okupirali gol. Miloš Milojević nije želeo puno da se kocka, izveo je najjači mogući sastav, samo je Aleksandra Kataija ostavio na klupi.

Mladost nije mogla da računa na jednog od najboljih njihovih strelaca, Andriju Radulovića, koji ne pozajmici upravo iz Zvezde, pa s obzirom na to kakav ugovor ekipe imaju, nije mogao biti u timu. Zvezda je mogla ovaj meč da prelomi već na startu meča, Ivanić je oboren, sudija je dosudio penal, ali je Pešić bio neprecizan.

Kasnije je Ivanić probio bunker, dok je u nastavku sve srušeno u igri Mladosti, pa je Zvezda dobila i još jedan penal, ali i postigla četiri gola. Veoma laka i sigurna pobeda crveno-belih posle reprezentativne pauze, ali i obaveze u Kupu.

Sve u svemu, Zvezda može biti zadovoljna ovom uvertirom pred Ferencvaroš.

Mladost GAT - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

/ Ivanić 12', 84', Katai 70', Kanga 87' /

Zvezda je od starta krenula ofanzivno, uhvatili su u mašinu ekipu Mladosti i nisu popuštali. Već su im pripretili u 3. minutu susreta, Mirko Ivanić je šutirao sa 16 metara, ali je njegov udarac osujećen od strane defanzivaca.

Ipak, tada je reagovala VAR tehnologija i iz sobe su pozvali glavnog arbitra Živkovića da proceni situaciju. Pogledao je snimak, a onda i dodelio penal Crvenoj zvezdi. Loptu je na belu tačku stavio Aleksandar Pešić, ali je njegov udarac zaustavio Aleksa Milojević.

Nastavila je Zvezda da napada, krenula je još više da pritiska obruč oko gola Mladosti i to se odmah i isplatilo.

Igrao se 12. minut meča, crveno-beli su odigrali akciju na nekih 30-ak metara od gola, odložena je lopta za Mirka Ivanića koji je uputio odličan udarac i pogodio "90 stepeni", Aleksa Milojević je pokušao da dohvati ovaj udarac, ali nije mogao dovoljno da se izduži.

Ovaj gol je malo uspavao Mladost, dok je razgalio Zvezdu. Crveno-beli su nastavili da napadaju, nisu stali tokom čitavog poluvremena. Imali su još nekoliko prilika, Osman Bukari je u 20. minutu uhvatio jedan "drop kik" udarac, ali je i to zaustavio Aleksa Milojević.

Nova prilika je došla na samom kraju poluvremna. Ovoga puta je zapretio prvo Dimitrov na strani Zvezde, šutirao je sa 20-ak metara, ali je njegov udarac bio slab i išao je tačno u golmana Borjana. Samo dva minuta kasnije, sličnu priliku je imao i Gelor Kanga, dosuđen je slobodan udarac na desnoj strani gola Milojevića, on je pucao direktno u gol, ali je Aleksa Milojević još jednom izašao kao pobednik.

Drugo poluvreme je zato bilo dosta "mrtvije", nije bilo preterano šansi. Aleksandar Katai je ušao u igru, pokušao je odmah na startu glavom da ugrozi Aleksu Milojevića, ali je udarac otišao daleko pored gola. Već je u nastavku uspeo da se konsoliduje, a iako je nastupilo 15-ak minuta "ničega", Zvezda je u 70. minutu postigla gol za 2:0.

El Fardu Ben je ostao sam, dodao je loptu Kataiju, a ovom nije bilo teško da pogodi praznu mrežu - 2:0.

Nastavak je doneo sličnu igru kao sa početka, sve je bilo manje-više isto, da bi u poslednjih pet minuta bilo i najviše uzbuđenja. Prvo je Mirko Ivanić postigao novi gol u 84. minutu posle kornera, da bi samo dva minuta kasnije Stefan Mitrović bio oboren u šesnaestercu, a Kanga je rutinski pogodio sa bele tačke.

Mogla je i Mladost do gola u poslednjem minutu, posle greške Dragovića, ali je Borjan uspeo da odbrani ovaj udarac.

Video: Kakva greška igrača Mačve, Kangva se snašao najbolje i dao gol za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    2. oktobar 2022 | 17:56

    Steta sto je otisao Dioni. Jer kakav bi to bio trio snova: Dioni, Kulibali, Pesic. Pa oni bi svi zajedno na tridesetak utakmica dali barem jedan gol!!!! Bas steta!

  • ZELJKO

    2. oktobar 2022 | 17:20

    PEŠIĆ NAM TREBA DA USKORO POJAČA GRAFIČAR. MOTIKA 2 000 000 EVRA A NIJE U PLANU...

  • VASKE

    2. oktobar 2022 | 17:24

    ZASTO PUSTAS OVOG PESICA COVEK OPERISAN OD FUDBALA JEDNO OBICNO SMETALO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA