≫ 

Dan kada je Mančester junajted izgubio ponos: Haland i Foden se igrali sa gostima kao deca sa zvečkom

Na Etihadu 6:3

  • 0
FK Mančester Siti - FK Mančester Junajted

Foto: Tanjug/AP

Bio jednom jedan moćan, veliki Mančester junajted, više ga nema u toj velični, smanjio se u samo 90 minuta.

U gradskom derbiju koji je to bio samo na papiru, Siti je rastavio ekipu Erika Ten Haga na proste činioce, ponizio ih do te mere da se u jednom trenutku ovog dvoboja činilo da mogu postići i deset golova da to žele.

Na kraju, tužnih i uznemirujućih po Junajted i njegove navijače - 6:3 (4:0).

FK Mančester Siti - FK Mančester Junajted

Foto: Tanjug/AP

Bio je ovo veliki dan za Erlinga Halanda i Fila Fodena, pamtiće ga dok su živi zbog tri gola koji je svaki postigao protiv nedoraslih komšija. Pepov tim je igrao poput mašine, kombinatorika je pretvorena u savršenstvo, kao na igrici, a norveško-engleski tandem je bez milosti "rešetao" De Heu.

Kako je krenulo od prvog minuta, bilo je upadljivo da se gostima "crno piše", Foden je u jeku napadačkog uragana doneo 1:0, Haland je preuzeo palicu i sa dva gola ošamutio grogiranog rivala, da bi 4:0 sebi pripisao omaleni ali "kao đavo" opasni Foden.

Junajted je bio potučen, poražen i ponižen u samo 45 minuta fudbala.

Pristalice slavnog kluba su rekle svoje, mučnu predstavu su prekinuli tako što su i pre poluvremena krenuli da napuštaju tribine "Etihada".

Ovaj užas, sa klupe je morao da gleda i veliki Kristijano Ronaldo, Ten Hag mu nije dao šansu da na terenu bude uz saigrače, pa je i Portugalac sa svakim golom "nebeskoplavih" gutao knedle i kolutao očima, kao da bi u zemlju propao.

Kristijano Ronaldo, Mančester siti - Mančester junajted

Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Nastavak je doneo novu goleadu, ovog puta na obe strane.

Probudili su se gosti, ali isključivo zbog činjenice da je Siti "digao papučicu sa gasa", pa je Entoni iskoristio prvu pravu priliku, zapravo to i nije bila tako izgledna pozicija, ali za takvog majstora i čistina za šut na dvadesetak metara od gola je kao penal. Golman Sitija je uprkos panterskoj paradi bio savladan.

Nije ovo trebalo Junjatedu, delovalo je da su golom, ali i reakcijom Entonija, samo naljutili "Građane", pa je ekspresno usledio odgovor - dva gola u režiji danas impresivnih Halanda i Fodena.

Do kraja, gosti su uspeli da koliko-toliko sačuvaju obraz. Da je Marsijal u neko srećnije vreme dao dva gola u par minuta verovatno bi bio slavljen kao junak Junajteda, ali ovako njegova efikasna rola u završnici meča bila je dovoljna samo da se izbegne totalni debakl.

Siti je demonstrirao moć, silu i nastavlja svoj šampionski put, dok Junajtedu ostaju silne brige i muke, najpre u cilju da se stabilizuju, a onda da pokuša da bude to što je nekad, u neko dogledno vreme.

Za kraj podsećanje da je Siti porazio "ljutig" rivala 2011. godine na sličan način, bilo je 6:1, i još tada najavio preuzimanje prevlasti u gradu koja, evo, traje duže od decenije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA