Otkrivena tačna cifra koliko je Siti platio Dortmundu za Halanda i koga je Norvežanin sve odbio

Za Halanda novac nikada nije bio na prvom mestu, već projekat koji klub ima

  • 0
Erling Haland

Foto: Tanjug - AP

Norveški napadač Erling Haland je u nedelju popodne pokazao da je Mančester siti napravio možda i najbolji posao u istoriji kluba, kada su ga ovog leta doveli iz Borusije Dortmund!

U derbiju protiv Mančester junajteda Haland je postigao svoj treći het-trik u Premijer ligi, za šta mu je trebalo samo osam utakmica. Ubedljivo je zaseo na večnu listu, jer je prvom do njega, Majklu Ovenu, za ovaj podvig trebalo 48 utakmica. Pritom, Haland je u visokoj pobedi nad Junajtedom imao i dve asistencije.

Haland je ukupno, računajući sve utakmice, na njih 11 za Siti postigao ukupno 17 golova, a prosto je neverovatno da je jedan ovakav fudbaler kupljen za samo 60 miliona evra! Da, dobro ste pročitali - 60 miliona je iznosila otkupna klauzula koliko su Građani platili Milionerima.

Ovo je javnosti otkrio poznati italijanski novinar Fabricio Romano, čovek koji drži transfere u "malom džepu." Nije ni 75 niti 80 miliona koliko se pominjalo, već neverovatnih 60 milona evra koliko je leglo na račun Dortmunda za Halanda. Naravno, broj miliona je nešto veći zbog procenata koje su morali da plate određenim agentima, ali to se ne ubraja u ono koliko su Dortmundu dali.

Romano tvrdi da je Bajern i te kako navaljivao da kupi Halanda kao zamenu za Roberta Levandovskog, iako su nekoliko puta demantovali da ne žele da ga uzmi. Tu su bili i ostali klubovi, Real i Barselona, ali je Haland u aprilu, u dogovoru sa porodicom, odlučio da ode u Mančester.

Romano ističe da za Halanda novac nikada nije bio bitan, već je gledao kakav projekat je u pitanju. Zato je iz Moldea prešao u Salcburg, a ne u Juventus koji ga je tražio. Potom Mančester junajted nije žalio novac da ga iz Salcburga dovede, kao i Juve ponovo, ali je Norvežanin opet izabrao projetak - Borusiju!

To je na kraju presudilo i kada je birao Siti, mada je dobio veliku količinu novca. Tačnije, negde blizu 375.000 funti nedeljno. A što se tiče klauzule, Romano ističe da ona postoji i da je ogromna. Međutim, trenutno nije poznata. Niti će biti 2023. i 2024. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA