Šok u beogradskom derbiju: Radnički iz Novog Beograda sa desetoricom dobio Grafičar, Slobodi bod u Vršcu

Radnički iz Sremske Mitrovice pobedio je posle Partizana i RFK Novi Sad

  • 3
lučo ibanjez Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Radničkog iz Novog Beograda napravili su svojevrsno iznenađenje u beogradskom derbiju protiv Grafičara, pošto su sa desetoricom na terenu kroz čitavo drugo poluvreme uspeli da iznenade jednog od favorita za plasman u viši rang takmičenja - 2:1 (0:0).

Od 47. minuta je Radnički igrao sa igračem manje zbog isključenja Mijailovića, da bi samo osam minuta kasnije ipak stigao do prednosti i to sa bele tačke pogotkom Đokića. U 74. minutu je Veličković povisio na 2:0 iz kontre, a Luis Ibanjez je fantastičnim golom postavio konačan rezultat u 83. minutu susreta.

Ovo je drugi vezani poraz Grafičara u Prvoj ligi Srbije, pošto je Sloboda u prošlom kolu uspela prvi put da ih iznenadi u Beogradu i da im "ubaci" četiri gola u mrežu. Užičani danas nisu bili tako raspoloženi na gostovanju u Vršcu, ali se u grad na Đetinji vraćaju sa bodom, pošto su odigrali bez golova - 0:0.

Veseli se i Sremska Mitrovica, koja je posle pada Partizana videla i pobedu domaćeg tima protiv RFK Novog Sada. Jedini gol bio je delo Gajića iz 40. minuta utakmice - 1:0.

Situacija na tabeli je takva da je IMT prvi sa 29 osvojenih bodova, drugi je Grafičar sa šest bodova manje, ali i meč manje, dok se u plej-of zoni nalaze još Inđija, Železničar iz Pančeva, Metalac, Vršac, Sloboda iz Užica i Jedinstvo sa Uba.

Standings provided by Sofascore

Video: Bojica Nikčević vratio Novi Pazar na pobednički put: Posle 2 kiksa ostvarili su pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BULBULDER

    3. oktobar 2022 | 17:27

    Srpska liga Beograd ZVEZDARA na prvom mestu

  • Srđan

    4. oktobar 2022 | 13:03

    Gledao sam prenos Radnički NBgd - Grafičar. Prvi gol Radničkog iz sumljivig penala, a drugi gol Radničkog iz očiglednig ofsajda, a posle toga padanje i valjanje igrača Radničkog po terenu posle svake situacije u šesnaestercu Radničkog. Neviđena antipropanganda fudbala... Bilo je baš neprijatno gledati.. Teren za beton ligu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA