≫ 

"Srbi su ludi za fudbalom, biće haos ako samo prođemo grupu": Ristiću se ostvario dečački san plasmanom na SP

On je o svemu govorio za banjalučki "ATV"

  • 2

Svetsko prvenstvo u Kataru se je praktično stiglo pred vrata. Među Srbijom kao nacionalnom timu, ali i među publikom vlada jaka euforija. Zbog toga, banjalučki "ATV" je odlučio da intervjuiše i Mihaila Ristića, fudbalera Benfike, koji će najverovatnije i biti deo tima Dragana Stojkovića Piksija u Kataru.

Ristić je ovog leta stigao upravo u Benfiku, ekipu koja igra na stadionu gde je Srbija uspela da ispiše zlatne stranice svoje istorije, pobedivši upravo reprezentaciju Portugala u sred Lisabona. Krilni fudbaler za sve to ima samo dve reči - filmska priča.

- Mislim da je put do Svetskog prvenstva, i da su kvalifikacije kroz koje smo prošli, jedna filmska priča. Možda jednog dana i snime nešto o tome. Neverovatno. Ono što se meni svidelo od prvog dana, počevši od selektora koji je sve to preneo na nas igrače, jeste da smo verovali da možemo da napravimo veliki uspeh. Verolvali smo u to što radimo, verovali smo u sebe i da je to jedini način da dođemo do cilja. Ima tu još gomila detalja koji će možda jednog dana moći da se podele. Namestilo se tako da ta uktamica sa Portugalijom na "mom" stadionu u Lisabonu postane čaroba noć.

Jasno je svima da je dolazak Dragana Stojkovića Piksija izmenio srpski fudbal naopako. Probudio je reprezentaciju, odveo je na Svetsko prvenstvo, ali i uspeo da takmičenje u Ligi nacija završi na prvom mestu i tako se plasira u "A" diviziju.

- Selektor je, prema mom mišljenju, uneo novu energiju i pobednički mentalitet. Promenilo se razmišljanje, mentalitet, ali i pristup svemu. To se pokazalo na terenu. Pogotovo taj pobednički mentalitet. Mi sada i kada igramo loše i kada ne ide, mi pobedimo. To ranije nije bio slučaj. To nije lako, ali pokazuje snagu tima. Uz to smatram da su svi igrači podredili svoj kvalitet timskom uspehu.

Dragan Stojković Piksi

Foto: Marko Jovanović

Fudbaler Benfike smatra i da se stvara odlična atmosfera u reprezentaciji, on kaže kako se čuveni "kult reprezentacije" konačno vratio među narod u Srbiji.

- Lepa je atmosfera i energija u narodu. Čini mi se da se vraća taj kult reprezentacije. Mi ređamo uspehe u svim sportovima, ali uz dužno poštovanje svima, Srbi žive za fudbal. Mislim da bi kod nas bio haos i kada bi samo grupu prošli. Ipak, ne bih se bacio obećanjima i nekim većim stvarima. Najbolje je da, kao i do sada, radimo svoj posao i budemo fokusirani na trenutak i prvu sledeću utakmicu. Uz malo sreće, koja je potrebna, i ako mi budemo mi, mogu da se dese velike stvari.

Ristić je istakao i da je odlaskom na Svetsko prvenstvo ostvario svoj dečački san.

- Sećam se scene u dvorištu, moj mlađi rođak je imao dres Bufona i stalno sam ga "maltretirao". Jedna stativa nam je bila trešnja, a druga drvo koje smo postavili. Tada sam davao golove Bufonu. To je bilo moje neko prvo vezivanje za Svetsko prvenstvo. Ako bih se našao u tom avionu za Katar i odlazak na Mudnija, prva utakmcia sa Brazilom... Zaista ne znam da li ima nešto više od toga... - zaključio je Ristić.

Video: Ristić o utiscima iz Norveške i Mađarima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA