Ludi život: Igrao za Inter, "padao" zbog droge, dovodio Ruskinje na brod, a sada moleriše da bi preživeo

Jedno vreme radio kao konobar, zatim u pekari, a posle toga i kao drvoseča. Sečom drva bi iz sebe izbacivao sav bes koji je osećao. Sada je angažovan kao moler

  • 5
Fabio Maćelari Foto: Youtube/Printscreen

Fabio Maćelari je osećao da je predodređen za velike stvari i od malih nogu činio je sve što je bilo u njegovoj moći da postigne ono što je nazvao svojom "misijom", da postane fudbaler svetske klase, prenos Sportsport.ba.

Cilj je ostvaren u 26. godini, kada je momak rođen u Sesto San Đovaniju prešao u Inter. Bio je to vrhunac karijere koja je potom vodila putem u pakao, nakon što je igrač završio u kokainskom tunelu, sve do oproštaja od profesionalnog fudbala u ranim tridesetim.

Maćelari danas ima 48 godina i radi kao zidar u Amatrićeu u građevinskoj firmi koja radi na obnovi opštine Lacio razorene u potresu 2016. godine. Fabio tamo živi sa svojim sinom Mateom, kojeg je njegova supruga Klaudija dobila 2006., a brak je im je razoren pre mnogo godina.

Često se vraća u Kaljari, gde je igrao u dve različita navrta i upoznao bivšu suprugu, a gde je još uvek kod kuće, ili se vraća u doline Pjaćentine gde se brine o porodičnoj šumi sečom drva.

Sve za što se borio kao dečak i što ga je dovelo do sjajnih igara u italijanskom fudbalu, sada se čini kao daleki san.

- Moj dečački san? Imam neke vrlo snažne slike koje još uvek imam ispred sebe - rekao je pre nekoliko godina u podkastu Luke Kasadeija - onu utakmice na San Siru, gde su me vodili da gledam derbi meč Milana i Intera. Sećam se kada sam vidio igrače kako ulaze na teren pred punim stadionom San Siro, stvar koja mi je pala na pamet bila je 'i ja ću igrati ovde' i to nije bilo nešto za reći, već sam igrao. Rođen sam za ovo.

Kada je uspio fudbal mu je pao u drugi plan, droga je zavladala Maćelarijem životom i pratiće ga i u sledećoj fazi njegove karijere, povratku u Kaljari sledeće godine:

- U trenutku povratka na teren s Bolonjom četiri meseca i po nakon operacije radili su analize, otišao sam u Porto Ćervo za vreme praznika, iznajmio sam brod, došle su mi dve Ruskinje, tu je bila luda zabava i onda je raskinut ugovor s Bolognom.

Priznao je da je nakon jedne utakmice prvo što je uradio otišao kući te počeo da konzumira kokain. Te noći je otišao i predsedniku Kaljarija na vrata kako mu se izvinio za sve.

Kada je igrao u Interu zarađivao je ogroman novac, ali sve je potrošio na žene i drogu. Od profesionalnog nivoa se oprostio 2006. godine te je igrao za nekoliko niželigaša i počeo raditi sporedene poslove da zaradi da preživi.

Jedno vreme radio kao konobar, zatim u pekari, a posle toga i kao drvoseča. Sečom drva bi iz sebe izbacivao sav bes koji je osećao. Sada je angažovan kao moler.

- Plan je da ostanem u svojoj vikendici i preuredim dve ili tri male sobe. Srećan sam zbog ovog što imam, odnosno, nema potrebe svaki dan da se vozim u Ferariju ili da budem u restoranu da bi jeli skupa jela. Kad si tako zadovoljan, šta ti još treba? Tako je, kako je... - završio je Maćelari.

Video: Radnički iz Niša sa penala u 89. minutu se spasio poraza na Banovom brdu: Čukarički ostao bez pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grozni

    3. oktobar 2022 | 22:32

    Živ bio i uvijek pio!

  • Dr

    4. oktobar 2022 | 08:13

    Mlad delija u starosti prosjak. Ima ih takvih koliko očeš.

  • Bg

    4. oktobar 2022 | 00:00

    Sta ga briga,sad moleri zaradjuju vise od mastera ekonomije...jeste da je sramota,ali tako je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA