≫ 

"Svi vide samo promašaje, to je problem, verujem u pobedu nad Kelnom": Rikardo pričao o Kupu i o utakmici u LK

Napadač je siguran da njegova ekipa može da dođe do pobede

  • 2
Rikardo Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana iza sebe imaju sjajnu utakmicu protiv Vojvodine (4:1), crno-beli su poprilično dominantno slavili, a odličnu utakmicu je imao Bibars Natho. Izraelac je postigao dva gola, dok se Rikardo Gomeš nije upisao u strelce. O tome je govorio i medijima na potpisivanju novog sponzorskog ugovora Partizana.

Bibars Natho je sa dva gola uspeo da se izjednači sa Rikardom Gomešom na listi najboljih strelaca Partizana. Obojica imaju po osam golova, a Rikardo ističe da je najbitnije samo da ekipa ima korist od svega toga.

- To što imamo isti golgeterski učinak samo znači da smo obojica pomogli timu i dali doprinos rezultatima. To je dobro i za njega i za mene, a najvažanije je da ekipa ima korist od toga - rekao je Rikardo, koji se potom osvrnuo i na meč protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, gde su crno-beli poraženi od ovog drugoligaša.

- Koliko sam dao penala ove sezone? Znate samo da kažete kad se promaši, to je problem.

Rikardo Gomeš se okrenuo i ka narednom meču u Evropi protiv Kelna, koji je na programu u četvrtak, 7. oktobra.

- Verujem da možemo do dobrog rezultata protiv Kelna, koji bi dodatno popravio našu poziciju u grupi. Trenutno smo na drugom mestu sa Nicom, ali naš cilj je jasan, da prođemo dalje. Gledamo napred, svesni smo da će biti teško, jer igramo na strani, ali razmišljamo samo pozitivno. Idemo u Nemačku s namerom da osvojimo ceo plen, ako ne, onda makar bod.

FK Partizan, Bibras Natho, Bibars, Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Natho je pre Rikarda govorio takođe medijima, gde je istakao da Srbija ima kvalitet da dogura do najboljih osam ekipa, a Rikardo je sličnog razmišljanja.

- Saglasan sam sa Nathom. Imate dobre šanse na SP, može Srbija daleko da dogura u Kataru. O Mitroviću je izlišno i trošiti reči, toliko je golova dao, pogotovo u onim najvažnijim mečvima. Samo neka nastavi tako.

Rikardo i Natho se bore za titulu najboljeg strelca u klubu, ali i povrh svega, Natho je zaslužan za asistencije koje pruža ovom napdaču. Fudbaler sa Zelenortskih Ostrva je istakao da mu se sviđa kako njihova saradnja ide i da imaju odličnu komuninikaciju.

- Nastavili smo tamo gde smo stali prošle sezone. Možda je ova sezona, gledajući brojke, počela još bolje po nas. Od prvog dana imamo dobru komunikaciju, odlično se razumemo i na terenu i van njega. On zna moje kretnje, a ja znam kako on razmišlja, šta tačno očekuje od mene i gde da se pojavim da bi mi dao loptu. Što smo duže zajedno na terenu sve bolje funkcionišemo, to je normalno, a najvažnije je da korist od toga ima ceo tim.

Za kraj razgovora, novinari su upitali i Rikarda da li "plaća" Natha za asistencija, a on je samo kratko odgovorio da to "još" ne radi, ali da će uskoro možda i početi.

Video: Baždar blistao protiv Vojvodine: Presing, ukradena lopta i precizan finiš urodili plodom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    3. oktobar 2022 | 20:24

    Ovaj ogranicen k'o taraba, misli da igra u Zvezdi pa da moze pobediti Keln.

  • Tetka iz Laktasa

    3. oktobar 2022 | 20:34

    Moj Rikardo ide da pobedi Keln. Sinko da nisi i ti jeo ove gljive sa pijace, ljubi te tetka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA