≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zelena čudovišta stižu u Beograd: Opasniji huligani dugo nisu viđeni na Marakani, biće ih na hiljade

Vreme čitanja: oko 2 min.

Očekuje se više od 2.000 navijača Ferencvaroša na stadionu Zvezde u četvrtak

  • 18
Green Monsters, FK Ferencvaroš, navijači

Foto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Crvena zvezda u četvrtak od 18.45 na Marakani igra protiv Ferencvaroša meč trećeg kola Lige Evrope, a ovaj ne samo da nosi veliki značaj za dalji plasman crveno-belih u grupi, već ima i istorijski veliku važnost.

Kada pomenete Ferencvaroš, prva asocijacija za sve je istorijska poseta na Marakani od 110.000 gledalaca, što je rekord koji nikada neće biti srušen.

Tada je Ferencvaroš ostao veliki dužnik Crvenoj zvezdi i onemogućio je da dođe do finala Kupa Kupova, a zbog toga su i Delije izdale saopštenje.

Sada se crveno-beli nadaju drugačijem ishodu, a za to će im nesumnjivo biti potrebna podrška pune Marakane. Ovo je za Zvezdu verovatno biti ili ne biti, jer do sada nemaju ni bod, dok Ferencvaroš ima maksimalnih šest. Pobeda je imperativ za klub sa Marakane.

Međutim, Ferencvaroš neće biti lak zadatak, jer su do sada pobedili i Trabzon na svom terenu, a potom i Monako u gostima.

Kakav ishod očekujete na meču Crvena zvezda - Ferencvaroš?

Glasajte

Imaće i Ferencvaroš podršku na Marakani i to ozbiljnu! Kako saznaje Telegraf, očekuje se preko 2.000 najvatrenijih pristalica, koji će biti smešteni u "kavezu" između juga i zapada.

Budimpešta je blizu Beograda, pa navijačima iz Mađarske nije problem da dođu i u svojoj režiji. Možda čak i vozom, kao što je to bio slučaj kada su pre tri godine išli na gostovanje u Zagrebu protiv Dinama.

Zelena čudovišta (Green monsters), kako zovu sebe, poznati su i po tome da su svojevremeno nekoliko godina bojkotovali svoj klub jer su se protivili novom sistemu identifikacionih karata za utrase, pa su na kraju posle godina ratovanja sa upravom uspeli da ostvare svoje uslove, pa su se vratili na tribinu.

Poznati su po tome da izgledom zaista deluju zastrašujuće, mnogi od njih su potpuno istetovirani i u punom treningu, prave ozbiljne koreografije, a obeležje im je i obilje pirotehnike na utakmicama.

Svojevremeno ih je bio glas i da su profašistički orijentisani, na tribini su mogli da se vide u prošlosti i neki nacistički simboli, ali je posle dogovora sa upravom odlučeno da se tome stane na put i da svako svoja takva uverenja drži privatno za sebe.

Ipak, može se reći da dugo ovako ozbiljna navijačka grupa nije bila u Beogradu, pa će biti zanimljivo čuti Mađare na Marakani.

Video: Bakljada Delija na meču sa Monakom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA