Trener Čuke: "Kad odigramo nerešeno, a vidim moje momke razočarane zbog toga, to mi daje nadu"

Kerkez sumirao utiske sa meča protiv Radničkog

  • 0
Fudbal Čukarički Mladost Lučani Foto: MN Press

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez osvrnuo se na remi protiv Radničkog iz Niša, u jednom od derbija 13. kola koji je odigran u ponedeljak na Banovom brdu!

Vodila je Čuka dva puta, Nišlije su uspevale da dođu do izjednačenja, a na kraju je remi bio najpravedniji ishod vrlo zanimljivog duela - 2.2.

- Želeo bih najpre da čestitam protivničkom treneru na odigranoj utakmici i osvojenom bodu. Nas dvojica smo se čuli kad je došao u Niš, kazao sam mu i tada da očekujem da će Radnički biti u plej-ofu, da će se sa nama boriti u doigravanju. Očekivali smo ovakvu utakmicu, znamo kako je moj kolega srčan, kako mu ekipa igra, da svih 90 i nešto minuta ima mnogo duela, igre “jedan na jedan”, sve to se i dogodilo – istakao je šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez, inače zvanično najbolji trener Super lige Srbije u septembru mesecu.

Činjenica da je Čukarički poveo sa 2:1 u 86. minutu golom Stefana Kovača i da su Brđani primili gol samo dva minuta kasnije ne može da raduje Kerkeza.

- Ovo su utakmice koje morate da privedete kraju kad povedete sa 2:1, da sačuvate rezultat. Ali, dešava se, mada smo mogli i ranije da povedemo, pre gola je Kovač imao odličnu šansu. Idemo dalje, nismo posle prethodne četiri pobede očekivali da ćemo bilo koga dobiti samo tako što ćemo se pojaviti na terenu. Radnički je ekipa pravljena da se bori za Evropu, ali spletom okolnosti došli su u poziciju u kojoj su. Verujem da će opet biti u plej-ofu – kazao je Kerkez, koji je potom dodao:

- Kad odigramo nerešeno, a vidim moje momke razočarane zbog toga, to mi daje nadu. Treba da dignemo glavu, da nastavimo da radimo, a kvalitet imamo. Nikoga ne možeš na papiru da dobiješ. Za tih deset ili dvadeset posto je delovalo da je ekipa mog kolege Lalatovića više želela, možda nam je samo to nedostajalo. Na kraju, nerešen ishod je bio najrealniji.

Darko Puškarić Foto: MN Press

Veliki peh zadesio je Brđane na startu meča, zbog teške povrede Darko Puškarić je morao da napusti igru. Kasnije se ispostavilo da su iskusnom štoperu pokidani prednji ukršteni ligamenti kolena i da će morati na operaciju, a očekuje ga i višemesečna pauza.

- Poremetila nas je povreda Puškarića, normalno je kad se te stvari dogode da utiče na ekipu. Ali, bez obzira na sve, konsolidovali smo se. Opet, primili smo naivno oba gola, čime naravno ne želim da umanjim akcije Nišlija kod tih pogodaka. Mogli smo bolje da izađemo u blok kod prvog pogotka, kod penala je takođe bilo naivno. To je sve odrastanje nas kao ekipe i igrača individualno. Liga je prilično izjednačena, svaki bod je bitan. Idemo dalje, razmišljamo sada o Javoru koji nam dolazi u goste u nedelju, pa nas čeka tri gostovanja, Partizanu, Zlatiboru u Kupu i TSC-u. Ima još mnogo da se igra - poručio je Kerkez.

Video: Lalatović s decom davao izjavu: Nadam se da mi neki treneri neće ovo zameriti! Vidić me je gledao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA