≫ 

LŠ: Tadić pocrvenuo u istorijskoj katastrofi Ajaksa, Atletiko patio u Belgiji, Inter srušio Barsu u Milanu

Šta se desilo timu iz Amsterdama?

  • 7
Dušan Tadić Foto: Tanjug/AP

Strašno veče za evropski fudbal - odigrano je treće kolo Lige šampiona u grupama A, B, C, i D, a najupečatljiviji momenti dešavali su se u Amsterdamu gde je kapiten Srbije Dušan Tadić zaradio crveni karton u debaklu i istorijskom porazu njegovog Ajaksa od Napolija sa čak 6:1.

Grupa A - Ajaks i najgora evropska golgota, Liverpul slavio u britanskom derbiju

Ajaks nikada nije doživeo ovakav poraz u istoriji evropskih utakmica, a i pored toga što se zna da nemaju baš najbolji niz protiv Napolija, niko nije očekivao baš ovakav debakl.

Pogotovo ne nakon što je Kudus u devetom minutu postigao pogodak za vođstvo "kopljanika".

Do poluvremena je bila najavljena loša noć - Prvo je Raspadori u 18. minutu poravnao, Di Lorenco glavom preokrenuo u 33. minutu, da bi Zielinski postavio visokih 3:1 sa kojim se otišlo na poluvreme.

Tadić je bio nervozan, zbog jednog grubljeg remplanja je zaradio žuti karton, a njegova nervoza je bila još veća nakon novog gola Raspadorija taman što se počelo sa drugim delom igre.

Na 5:1 je povisio sjajni Kvarachelija koji je posle duplog pasa pogodio donji desni ugao.

Onda je zbog laktanja i isključen Dušan, a katastrofa je zaključenja devet minuta pre kraja nakon što je Simeone kompletirao 6:1.

Liverpul je bio siguran sa 2:0 protiv Rendžersa, a moglo je da bude mnogo ubedljivije.

Trent Aleksander Arnold se makar probudio u Evropi, pa je iz slobodnog udarca u sedmom minutu doneo prednost domaćinu.

Udvostručio je Mo Salah u 53. minutu gađavši po sredini gola Mekgregora, tako da se Škoti nisu vratili do kraja utakmice

Napoli Foto: Tanjug/AP

Grupa B: Klub Briž smirio Atletiko i skoro obezbedio nokaut fazu, Porto iz ludog minuta u pobedu

Ekipa Klub Briža je sa 2:0 savladala Atletiko Madrid, iako su "jorgandžije" mogle da dođu i do boda, da su imale malo više sreće.

U 36. minutu je Sova pogodio za vođstvo Belgijanaca nakon što se Jutgla odlično zagradio u 16 metara i odložio mu loptu.

Onda je Atletiko pokušavao da poravna, ali je stigao novi šok nakon što je asistent kod drugog gola sada bio strelac. Isto građenje smo videli od Bušanana, a Jutgla je povisio na 2:0.

Onda je Grizman promašio jedanaesterac u 76. minutu nakon što je pogodio prečku, a u nastavku akcije je zatresao mrežu, ali je VAR javio da se radilo o ofsajdu, tako da je ostalo 2:0.

U drugom meču ove grupe viđena je jedna komična situacija, a nje ne bi ni bilo da nema VAR tehnologije. Porto je slavio protiv Bajera sa 2:0 i krajnje zasluženo uzeo tri boda.

U 42. minutu je Porto preko jedne brze kontre pogodio, Taremi je bio strelac, ali je sudija vratio akciju skroz na početak i ustanovio da je štoper igrao rukom u kaznenom prostoru, pa je Leverkuzen dobio penal.

Ipak, Šik nije bio precizan, te je ostalo 0:0 posle tog ludog minuta.

U 69. minutu stiže zaista do promene rezultata - Zaidu je sačekao centaršut Taremija i pogodio mrežu glavom. Samo tri minuta pre isteka poslednjeg minuta, Galeno je sa desne strane ušao u 16 metara i pogodio suprotni ugao, a protivnik nije imao više ni šta da traži sa 10 igrača nakon što je Frimpong zaradio drugi žuti.

Inter Foto: Tanjug/AP

Grupa C: Bajernova petarda i Barsina neuspela viktorija u Milanu

Kao što je već bilo poznato, Bajern je na svom terenu savladao Plzenj sa 5:0 u Minhenu, a tri boda iz ovog kola ostaju i u Milanu gde je Inter savladao Barselonu sa 1:0.

Čalhanoglu je u drugom minutu nadoknade uspeo da savlada Ter Štegena i nakači muku na vrat Kataloncima koji su do kraja meča pokušavali, čak i pogodili, ali im je VAR poništio pogodak zbog igranja rukom Fatija pre nego što je Pedri poravnao.

Grupa D: Marsej preslišao pokerom Marsej, mir u Frankfurtu

Sporting je, od ranije, porazio Marsej sa 4:1, a onda se desila jedina nula u ovom kolu - Ajntraht i Totenhem su podelili bodove bez golova.

Iako su po 11 puta pokušavali i gađali gol, "pevci" nisu za 90 minuta uputili niti jedan udarac u okvir gola, a opasniji nisu bili ni domaći igrači.

LIGA ŠAMPIONA, 3. KOLO:

Grupa A:

Ajaks - Napoli 1:6 (1:3)

(Kudus 9 - Raspadori 18, 47, Di Lorenco 33, Zielnski 45, Kvarachelija 63, Simeone 81)

Liverpul - Rendžers 2:0 (1:0)

(Aleksander-Arnold 7, Salah 52pen)

tabela: Napoli 9, Liverpul 6, Ajaks 3, Rendžers 0

Grupa B:

Klub Briž - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

(Sova 36, Jutgla 62)

Porto - Leverkuzen 2:0 (0:0)

(Zaidu 70, Galeno 87)

tabela: Klub Briž 9, Leverkuzen 3, Atletiko Madrid 3, Porto 3

Grupa C:

Bajern - Plzenj 5:0 (3:0)

(Sane 7, 50, Gnabri 13, Mane 21, Čupo Moting 59)

Inter - Barselona 1:0 (1:0)

(Čalhanoglu 45+2)

tabela: Bajern 9, Inter 6, Barselona 3, Plzenj 0

Grupa D:

Ajntraht - Totenhem 0:0 (0:0)

Marsej - Sporting 4:1 (3:1)

(Sančez 13, Harit 16, Balerdi 28, Mbemba 84 - Trinkao 1)

tabela: Sporting 6, Totenhem 4, Ajntrah 4, Marsej 3

Đerar Pike Foto: Tanjug/AP

TOK UTAKMICA:

KRAAAAJ SVIH MEČEVA!

GOOOOL! Porto sa 2:0 ide ka pobedi - 87. minut - Sada je jasno da sva tri boda ostaju u Portugaliji, strelac je Galeno.

GOOOOL! Epska katastrofa i 6:1 Napolija u Amsterdamu - 81. minut - Ovo je najteži poraz Ajaksa u Evropi, a gol za ovu negativnu recku postigao je Simeone.

PROMAŠEN PENAL! Antoan Grizman je mogao da vrati svoju ekipu u igru protiv Briža, ali je pogodio prečku, a kasnije je i postigao gol, doduše, iz ofsajda. Smeši se poraz Madriđanima.

CRVENI KARTON! Isključen je Dušan Tadić i Ajaks ostaje sa igračem manje. Kapiten Srbije je dobio drugi žuti karton, pa njegov tim sada mora da vidi šta će protiv Napolija i minusa od čak četiri gola (5:1).

GOOOOL! Porto poveo posle čitavog ludila protiv Bajera - 71. minut - Sada je kontra bila čista i Zaidu je posle centaršuta Taremija sa desne strane glavom savladao golmana Leverkuzena.

PONIŠTEN GOL! Barselona se poradovala izjednačenju protiv Intera, ali je sudija pogledao snimak i ustanovio da je pre šut Pedrija, Fati igrao rukom. Ostaje vođstvo domaćina u Milanu.

GOOOOL! Neverovatno, ali Napoli vodi 5:1 protiv Ajaksa - 63. minut - Kvarachelija je odigrao dupli pas sa Raspadorijem, ušao u kazneni prostor i pogodio donji levi ugao za totalnu katastrofu "kopljanika".

GOOOOL! Briž ide na 2:0 protiv Atletika - 62. minut - Jutgla je posle asistencije došao i do gola, u delirijum ubacio domaće navijače. Bušanan se zagradio u 16 metara, zadržao loptu pored dva štopera i kratkim pasom namestio saigraču da nesmetano šutira i postige gol.

GOOOOL! Liverpul udvostručio prednost - 52. minut - Mohamed Salah je bio precizan sa bele tačke. Gađao je Egipćanin po sredini, prevario Mekgregora i Rendžers je sada u teškoj poziciji.

GOOOOL! Napoli servirao poker Ajaksu u Amsterdamu - 47. minut - Ponovo je Raspadori strelac i sada se rade statistike i kada su "kopljanici" poslednji put primili četiri gola na svom terenu.

POČEO JE DRUGI DEO IGRE NA SVIM UTAKMICAMA!

KRAJ PRVIH POLUVREMENA NA SVIM MEČEVIMA!

GOOOOL! Inter ima prednost protiv Barselone - 47. minut - Čalhanoglu je krunisao konkretniju igru domaćina, iako je gost iz Katalonije imao više loptu u nogama.

GOOOOL! Ide Napoli na 3:1 u Amsterdamu - 45. minut - totalno je potonuo Ajaks, a to je potvrdio i Zielinski koji je na asistenciju Angise doneo sada ubedljivo vođstvo. Dušan Tadić je nekoliko minuta pre ovoga zaradio žuti karton, a na piše dobro njegovoj četi.

PONIŠTEN POGODAK I PROMAŠEN PENAL! Šta se sve desilo u Portu u 45. minutu. Prvo je kontrom domaćin postigao pogodak, ali je sudija pogledao VAR i u začetku te iste kontre video igranje rukom štopera, pa je bio dodeljen penal Leverkuzenu. Ipak, Patrik Šik je promašio jedanaesterac. Kakav minut i kakvo ludilo.

GOOOOL! Prednost Briža protiv Atletika - 36. minut - Iznenadno vođstvo domaćina u Belgiji došlo je nakon što je Jutgla poslao jednu "kockarsku" loptu među četiri defanzivca u petercu i ipak pronašao Sovu koji je nesmetano sa dva metra pogodio za 1:0.

GOOOOL! Preokret Napolija u Amsterdamu - 33. minut - Centrirao je Kvarachelija i pronašao Di Lorenca koji je skočio i glavom pogodio.

VAR, ALI NEMA PENALA ZA INTER! Štoper Barselone Erik Garsija je igrao rukom u šesnaestercu, ali se ispostavilo da je pre toga bio ofsajd. Čini se da bi sudija Vinčić sigurno pokazao na belu tačku.

PONIŠTEN POGODAK! Ostaje nula između Porta i Bajera. Zbog jednog faula na sredini terena, poništen je gol Hadson-Odoija.

GOOOOL! Poravnava Napoli protiv Ajaksa - 18. minut - Raspadori je pogodio za goste iz Italije, neće se predati iako je domaćin silovito krenuo sa pritiskom.

GOOOOL! Vodi Ajaks protiv Napolija - 9. minut - Kudus je strelac i u Amsterdamu, očekivano, od samog starta gori.

GOOOOL! Liverpul ima vođstvo protiv Rendžersa - 7. minut - Trent Aleksander Arnold je priuštio priustnima na Enfildu prelep pogodak iz slobodnjaka.

1. minut - POČELI SU MEČEVI ŠIROM EVROPE!

Video: Pogledajte navijanje Delija u Trabzonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Enzo

    4. oktobar 2022 | 22:30

    Hahah ajaks isti ko United

  • Гоги-11

    4. oktobar 2022 | 22:45

    Тадић да није добио картоне нико не би ми знао да је на терену... шта се дешава са њим?

  • ...

    4. oktobar 2022 | 23:03

    Barselona pokradena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA