≫ 

Rafal kritika za Tadića! Legende Ajaksa udarile na Srbina: "Treba da ućuti, sramota, lišite ga bede"

Van der Vart, Vesli Snajder i Teo Jensen ističu da kapiten amsterdamskog kluba igra u veoma lošoj formi

  • 7
Dušan Tadić

Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Dušan Tadić je ponovo na udaru u Holandiji, kao što je to i nedavno bio slučaj, a sada je to posebno došlo do izražaja zbog katastrofe koju je Ajaks doživeo na svom terenu u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, gde je poražen sa 6:1 od Napolija.

Tadić je dobio i crveni karton u tom duelu, a ispraćen je u tunel zvižducima sa tribina. Legenda Ajaksa, Rafael van der Vart, kritikovao je trenera Alfreda Šrudera što ga konstantno drži u igri.

- Tadić je potpuno van forme. Imam poštovanje za njegovu karijeru, ali nekada dođe vreme kada morate da ga izvedete sa terena. Morate da ga lišite ove bede, pa čak i navijači hoće da se to desi. Samo Alfred Šruder ne misli o tome - rekao je Van der Vart.

Teo Jansen, bivši vezista Ajaksa i Tventea bio je posebno oštar.

- Tadić samo treba malo da ćuti. Imam osećaj da postoji određena iritacija unutar grupe što se menjaju isti igrači i da postoje neke nedodirljivi u startnoj postavi.  Tadić više ne pravi razliku. Kapiten je, trebalo bi da ima manire, a sve vreme pokazuje i viče na saigrače. Bolje da uradi neke logične stvari sa loptom u nogama. Pa, protiv Napolija ih je izgubio najviše. Zaista dramatično. Da smo Vesli i ja u svlačionici sada bismo rekli "Ne mogu da verujem da taj momak igra svaki put. Ne može više ništa" – oštar je bio Jansen.

I Vesli Snajder, koji je nedavno kritikovao Tadića, sada je nastavio po starom.

- Tadićeva forma polako deluje sramotno... Kao da je potpuno van forme. U ovom trenutku morate da mu prekratite muke i stavite ga na klupu. Kapiten je tima, ali može da bude i kapiten tima tako što će dati i drugim igračima šansu - rekao je Vesli Snajder.

Sam Tadić je bio samokritičan posle poraza.

- Moramo svi da se pogledamo u ogledalo i da pokušamo da se izdignemo. Znamo da je Ajaks veliki klub i ovo je veoma bolno za nas. Kada izgubimo, prvi smo kritični. Moramo da analiziramo kada je sve krenulo nizbrdo, jer smo olako primali golove - rekao je Tadić.

Video: Dušan Tadić o kritikama u Holandiji: Pričali su i ranije, pa sam bio MVP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja bre

    5. oktobar 2022 | 09:43

    Pa najbolje da samo Tadic igra.Rasprodali su ceo tim i sada ocekuju da Ajaks bude u starom svetlu,pa ne ide to tako ne moze Tadic da ih ukomponuje za par meseci

  • Gejak

    5. oktobar 2022 | 11:35

    Pa nije on igrao odbranu.. Vratio se da pomogne onima koji nemaju pojma i zaradi crveni

  • Neki

    5. oktobar 2022 | 13:06

    Ako im ne odhovara neka ga daju na prodaju pa ce videti koliko vredi i koji klubovi ga hoće a onda se mogu pozdravizi sa prvim mestom u ligi.Rsprodali sve bitne igrače pa žele da se igra isti fufbal kao i prošle godine a nikoga nisu kupili pa im je Tadić kriv,oće da mu skroz spuste formu tako da ga pošalju na klupu pred Katar .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA